Videotuotanto Muurlan Opisto

Ajankohta

 • Lukuvuosi alkaa 1.9.2022 ja päättyy 2.6.2023
 • Lisätietoa opiskelun päivämääristä löydät täältä

Sisältö

Muurlan opiston videotuotantolinja tarjoaa liikkuvasta kuvasta kiinnostuneille hyvän pohjan joko omaan kuvausharrastukseen, jatko-opintoihin hakeutumiseen tai suoraan työelämään.

 

Linjalla opit käyttämään kuvauskalustoa ja tutustut videokuvauksen yleisiin toimintatapoihin ja käytäntöihin.

Opit käytännön harjoitusten ja tekemisen kautta. Opiskelun aikana kuvataan eripituisia videoprojekteja – pääset harjoittelemaan niin lyhytelokuvan kuin mainos- ja musiikkivideoiden tekemistä. Opettajina toimivat alansa ammattilaiset, joilla on pitkä kokemus videotuotannosta.

Opinnot antavat sinulle perustiedot ja -taidot  videoprojektien suunnittelusta ja toteutuksesta. Kansanopistovuoden jälkeen sinun on helppo jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen media-aloilla, kuten elokuva- ja tuotantolinjalla.

 

 


Keskeisiä oppiaineita videotuotantolinjalla

KÄSIKIRJOITTAMINEN

Käsikirjoitus muodostaa koko videon rungon. opit käyttämään käsikirjoituksen tekemisessä erilaisia tekniikoita, kuten synopsiksen pohjalta kirjoittamista, tapahtumien hahmottamista ranskalaisin viivoin sekä storyboardia eli kuvakäsikirjoittamista.

KUVAKERRONTA

Hyvä kuvakerronta tukee tarinaasi. Opit tuntemaan kuvakerronnan käsitteet kuten kuvakoot ja erilaiset kuvakulmat, joiden avulla saat pidettyä katsojan mielenkiinnon yllä.

VALAISU

Oikeanlaisen valaisun ymmärtäminen on videokuvaamisessa ensiarvoisen tärkeää. Tutustumme valon teoriaan, suuntaan, luonteeseen ja väriin sekä luonnonvalon käyttöön.

LAVASTUS

Lavastuksen avulla luodaan visuaalinen maailma videoprojektille. Käytännön harjoitusten kautta opit löytämään luovia ratkaisuja projektisi maailman esille tuomiseen.

KUVAUS

Opimme koulutuksen aikana kameratekniikasta ja miten hyödynnät kameraasi parhaalla mahdollisella tavalla. Tutustumme näyttelijän ohjaukseen, kuvaussuunnitelman tekemiseen sekä  projektinhallintaan.

ÄÄNITEKNIIKKA

Videprojekti vaatii onnistuakseen toimivaa äänisuunnittelua. Opit suunnittelemaan ääniratkaisut olosuhteiden ja projektisi vaatimusten mukaisesti.

VIDEO – JA ÄÄNIEDITOINTI

Käytössäsi on Adobe Creative cloudin monipuolinen valikoima editointiohjelmia, joita opit käyttämään opintojesi aikana.  

 

Videotuotantolinjalla sinulla on käytössäsi

 • Tietokoneluokka tulostimineen & Adobe Creative Cloud ohjelmistot
 • Studio valaisukalustoineen
 • Työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin
 • Asiantuntevien opettajien konsultaatio

 

 

Kenelle

Videolinja sopii kaikille alasta kiinnostuneille ja toimii myös täydentävänä koulutuksena niille, jotka ovat jo tekemisissä liikkuvan kuvan parissa, mutta haluavat hioa ilmaisullisia taitojaan.

 • Aloittelijoille, jotka haluavat oppia videokuvaamisesta ja editoinnista
 • Media- ja elokuva-alalle tähtääville
 • Yrittäjille, jotka haluavat itse oppia tuottamaan liikkuvaa kuvaa markkinointiin (brändivideo, yritysvideo, mainosvideo)
 • Vloggaajille, opetusvideoiden tekijöille, tulevaisuuden Tiktok-tähdille ja YouTuben tekijöille ym. videokuvaamisesta kiinnostuneille

Kouluttaja

 • Kouluttajina videotuotantolinjalla toimivat alan ammattilaiset.

Hinta

 • Opintomaksuun sisältyy opetus ja ohjaus, koulutustilojen käyttö ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin sekä  koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi Jaanan Herkkupöydässä.
 • Opiston pihapiirissä on oma asuntola. Voit hakea asuntolapaikkaa samalla kun haet meille opiskelemaan. Asukkaat maksavat opintomaksun lisäksi asumismaksun valitsemastaan huoneesta.

Lue lisää: opiskelujen hinta.

Opiskelu Muurlan Opistolla on päätoimista ja oikeuttaa sinut Kelan opintotukeen, opintotuen asumislisään sekä opintolainan valtiontakaukseen. Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta ja jakaa sitä opiskelijoille tietyin hakuperustein opintomaksujen alentamiseen.

Tutustu kattavaan uuden hakijan infosivuun täällä

Hakeminen

 • Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
 • Haku lukuvuodelle 2022-2023 on alkanut