Valokuvaus

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vankan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin.

Valokuvauskoulutuksen lähtökohtina ovat vahva ilmaisu ja tekniikka. Aloitamme valokuvausopiskelun kameran käytön alkeista ja perehdymme sekä perinteiseen että digitaaliseen valokuvaukseen. Valokuvaamista harjoittelemme niin miljöössä kuin studiossakin. Keskitymme jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen ilmaisuun ja autamme löytämään omat vahvuudet valokuvaajana. Osa valmistuneista työllistyy alalle heti koulun jälkeen ja osa jatkaa koulutustaan korkeimmilla asteilla mm. taidekorkeakouluissa.

Valokuvausopiskelu muodostuu luennoista, käytännön opiskelusta, harjoitustöistä, tehokkaista työpajoista ja palautekeskusteluista sekä vierailuista ajankohtaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin. Joka vuosi valokuvauksen opiskelijat pitävät yhteisnäyttelyn.

Vakituisten opettajien lisäksi opistolla on viime vuosina opettanut ja luennoinut useita valokuva-alan ammattilaisia sekä valokuvataiteilijoita: mm. Alex Aalto, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Marko Hämäläinen, Miska Lehto, Toni Kitti, Murat Mutlu, Heli Mäenpää, Sergei Pavlov, Maria Santto, Julia Weckman ja Heikki Willamo.

Muurlan Opistossa on opetettu valokuvausta jo yli 30 vuoden ajan. Lukuisat tämän hetken valokuvaajista, lehtikuvaajista, freelancereista ja valokuvataiteilijoista ovat saaneet potkua uralleen Muurlan Opistosta.

Valokuvauslinjan blogi

Lue lisää opiskelusta valokuvauslinjan blogista

Valokuvauslinjalla sinulla on käytössäsi

• tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen & Adobe Creative Cloud ohjelmistot
  • studio valaisukalustoineen
  • mustavalkopimiö
  • työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin
  • asiantuntevien opettajien konsultaatio.

Keskeisiä oppiaineita valokuvauslinjalla

• kuvaustekniikka
  • valokuvailmaisu
  • digitaalinen kuvankäsittely ja taitto
  • studiovalaisu
  • henkilökuvaus
  • dokumentaarinen valokuvaus
  • mustavalkopimiö ja -ilmaisu
  • lehtikuvaus
  • tuote- ja mainoskuvaus
  • videokuvaus
  • valokuvauksen historia
  • ammattikäytäntöihin perehtyminen
  • portfolion valmistaminen
  • yhteinen valokuvanäyttely

Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta.

Tietoa opintomaksuista löydät täältä.

• Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
  • Hakuaika 2020 syksyllä alkaviin koulutuksiin on päättynyt.