Valokuvaus

Valokuvauslinjan 1-2 vuotta kestävässä koulutuksessa saat ajanmukaisen ja vankan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutukseen.

Valokuvauskoulutuksen lähtökohtina ovat vahva ilmaisu ja tekniikka. Aloitamme valokuvausopiskelun kameran käytön alkeista ja perehdymme sekä perinteiseen että digitaaliseen valokuvaukseen. Valokuvaamista harjoittelemme niin miljöössä kuin studiossakin. Keskitymme jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen ilmaisuun ja autamme löytämään omat vahvuudet valokuvaajana. Osa valmistuneista työllistyy alalle heti koulun jälkeen ja osa jatkaa koulutustaan korkeimmilla asteilla mm. taidekorkeakouluissa. Opiskelun sisältö perustuu valokuvaajan ammattitutkinnon vaatimuksiin.

Valokuvausopiskelu muodostuu luennoista, käytännön opiskelusta, harjoitustöistä, tehokkaista työpajoista ja palautekeskusteluista sekä vierailuista ajankohtaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin. Joka vuosi valokuvauksen opiskelijat pitävät yhteisnäyttelyn. Vakituisten opettajien lisäksi opistolla on viime vuosina opettanut ja luennoinut useita valokuva-alan ammattilaisia sekä valokuvataiteilijoita: mm. Heikki Willamo, Julia Weckman, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Sergei Pavlov, Murat Mutlu, Caj Bremer, Antero Takala, Mats Andersson, Pekka Holmström, Aki-Pekka Sinikoski ja Katri Lehtola.

Muurlan Opistossa on opetettu valokuvausta jo 30 vuoden ajan. Lukuisat tämän hetken valokuvaajista, lehtikuvaajista, freelancereista ja valokuvataiteilijoista ovat saaneet potkua uralleen Muurlan Opistosta.

Lue lisää opiskelusta valokuvauslinjan blogista

Valokuvauslinjan blogi

Valokuvauslinjalla sinulla on käytössäsi

• tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen & Adobe Creative Cloud ohjelmistot
  • studio valaisukalustoineen
  • mustavalkopimiö
  • työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin
  • asiantuntevien opettajien konsultaatio.

Keskeisiä oppiaineita valokuvauslinjalla

• kuvaustekniikka
  • valokuvailmaisu
  • digitaalinen kuvankäsittely ja taitto
  • studiovalaisu
  • henkilökuvaus
  • dokumentaarinen valokuvaus
  • mustavalkopimiö ja -ilmaisu
  • lehtikuvaus
  • tuote- ja mainoskuvaus
  • valokuvauksen historia
  • ammattikäytäntöihin perehtyminen
  • portfolion valmistaminen
  • työharjoittelu
  • yhteinen valokuvanäyttely
  • lappityöpaja

Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta.

Tietoa opintomaksuista löydät täältä.

• Hakuaika linjoille on 13.8.2019 asti. Oppilasvalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelun sekä 10 kuvan kuvanäytteen perusteella. Tuo kuvat mukanasi haastatteluun joko printteinä tai digitaalisessa muodossa (jpg).
  • 2019 syksyllä alkavaan koulutukseen voit hakea alla olevasta painikkeesta.