Valokuvaus 21-22

• Lukuvuosi alkaa 1.9.2021 ja päättyy 27.5.2022

Valokuvauslinjalla saat ajanmukaisen ja vahvan pohjan valokuvausalalla työskentelyyn sekä alan jatkokoulutuksiin

Valokuvauskoulutuksen lähtökohtina ovat vahva ilmaisu ja tekniikka. Aloitamme valokuvausopiskelun kameran käytön alkeista ja perehdymme sekä perinteiseen että digitaaliseen valokuvaukseen. Valokuvaamista harjoittelemme niin miljöössä kuin studiossakin. Keskitymme jokaisen opiskelijan henkilökohtaiseen ilmaisuun ja autamme löytämään omat vahvuudet valokuvaajana. Osa valmistuneista työllistyy alalle heti koulun jälkeen ja osa jatkaa koulutustaan korkeimmilla asteilla mm. taidekorkeakouluissa.

Valokuvausopiskelu muodostuu luennoista, käytännön opiskelusta, harjoitustöistä, tehokkaista työpajoista ja palautekeskusteluista sekä vierailuista ajankohtaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin. Joka vuosi valokuvauksen opiskelijat pitävät yhteisnäyttelyn.

Muurlan Opistossa on opetettu valokuvausta jo yli 30 vuoden ajan. Lukuisat tämän hetken valokuvaajista, lehtikuvaajista, freelancereista ja valokuvataiteilijoista ovat saaneet potkua uralleen Muurlan Opistosta.

Keskeisiä oppiaineita valokuvauslinjalla

• kuvaustekniikka
  • valokuvailmaisu
  • digitaalinen kuvankäsittely ja taitto
  • studiovalaisu
  • henkilökuvaus
  • dokumentaarinen valokuvaus
  • mustavalkopimiö ja -ilmaisu
  • lehtikuvaus
  • tuote- ja mainoskuvaus
  • videokuvaus
  • valokuvauksen historia
  • ammattikäytäntöihin perehtyminen
  • portfolion valmistaminen
  • yhteinen valokuvanäyttely

Valokuvauslinjalla sinulla on käytössäsi

• tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen & Adobe Creative Cloud ohjelmistot
  • studio valaisukalustoineen
  • mustavalkopimiö
  • työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin
  • asiantuntevien opettajien konsultaatio.

Opiskeluvälineet

Opiskelu valokuvauslinjalla edellyttää oman digikuvauskaluston hankkimista. Halutessasi autamme opintojesi alussa kamera- ja objektiivi valinnoissa.

Valokuvauslinjan blogi

Lue lisää opiskelusta valokuvauslinjan blogista
Tutustu valokuvauslinjan verkkonäyttelyyn Lähellä sydäntä.

• Aloittelijoille, jotka haluavat oppia valokuvaamisesta ja kuvankäsittelystä
  • Kauemmin harrastaneille, jotka haluavat syventää omaa ilmaisua ja löytää omat vahvuudet valokuvaajana
  • Yrittäjille, jotka haluavat oppia ottamaan markkinointi- ja tuotekuvia
  • Media- ja taidealalle tähtääville
  • Kaikille, jotka haluavat tutustua valokuvauksen laaja-alaiseen kenttään

Valokuvauskoulutuksen vastaavana opettajana toimii Kikka Niittynen.

Vakituisten opettajien lisäksi opistolla on viime vuosina opettanut ja luennoinut useita valokuva-alan ammattilaisia sekä valokuvataiteilijoita mm. Alex Aalto, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Ville Karas, Marko Hämäläinen, Mirka Both, Toni Kitti, Murat Mutlu, Heli Mäenpää, Sergei Pavlov, Maria Santto, Julia Weckman ja Heikki Willamo.

Huomioitavaa

• Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
  • Hakuaika 2021 syksyllä alkavaan koulutukseen on alkanut.

Tutustu kattavaan uuden hakijan infosivuun täällä