Valmentava taidelinja

Valmentava taidelinja on luovien alojen valmennuskurssi. Sen tarkoituksena on vahvistaa taitoja, joita tarvitaan luovien alojen pääsykokeissa sekä taiteilijan työssä. Monipuolisuutensa vuoksi valmentava taidelinja sopii myös kaikille taiteesta, viestinnästä ja itseilmaisusta kiinnostuneille sekä esim. animaatio-, peli-, tai elokuva-alalle suuntautuville.

Monimuotona toteutettava opetus alkaa tammi-helmikuussa 2020, tarkemmat tiedot myöhemmin.

Valmentava taidelinja on kaksi-kolme kuukautta kestävä intensiivinen valmennusjakso visuaalisten alojen taidekorkeakoulujen pääsykokeita varten. Kurssi koostuu kuukausittaisista kahdesta lähiopetusjaksosta. Opetus ajoittuu keskiviikosta perjantaihin, joten se mahdollistaa esimerkiksi työssäkäynnin väliviikoilla.

Linjan päämäärä on huhtikuun alussa sulkeutuva yhteishaku ja siihen liittyvät pääsykoetehtävät. Pääpaino on visuaalisen kulttuurin aloilla - opetusohjelma on rakennettu niin, että jokainen lähiopetusjakso antaa uusia työkaluja maaliskuun pääsykoetehtävien tekoa varten. Linjalla perehdytään taidehistoriaan ja nykytaiteen monialaiseen kenttään. Perinteisistä kuvataiteista voit opiskella mm. maalaamista, kuvanveistoa ja piirtämistä. Opit halutessasi myös kuvakerrontaa, animaatiota, valokuvaamista ja digitaalista piirtämistä. Aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla. Ollaan kiinni siinä, mitä taiteen kentällä tapahtuu juuri nyt. Opetuksessa valmistaudutaan myös itse pääsykokeisiin, haastatteluihin ja treenataan motivaatiokirjeen kirjoittamista.

Linjan pointtina on vahvistaa hakijan omaa ilmaisua eli omaa ääntä. Tärkeää on löytää joustavuus haasteiden edessä, jolloin pääsykokeisiin on hyvä mennä. Valmentava taidelinja tarkoittaa yksilöllistä ohjausta, keskustelua ja iloista yhdessä oppimista, joka tekee näkyväksi ja voimaannuttaa.

Meiltä saat hyvää ohjausta, laadukkaita harjoituksia ja rakentavaa reflektointia!

Opiskelijana käytössäsi on:

•    tila taiteelliseen työskentelyyn
•    tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
•    työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
•    asiantuntevien opettajien konsultaatio

Muurlan opiston linjoilta on päästy jatko-opiskelemaan valokuvaa, kuvataiteita, muotoilua, 3D-animointia, animaatiota, graafista suunnittelua ja niin edelleen. Opistostamme valmistuneet toimivat mm. animaattoreina, sarjakuvantekijöinä, kuvittajina, kuvataiteilijoina, opettajina ja valokuvaajina.

Visuaalisen alan taidekorkeakoulujen pääsykokeisiin valmistuvalle.

Valmentavan taidelinjan hinta tulee tarkentumaan.

Opintomaksuun sisältyy opetus ja henkilökohtainen ohjaus, sekä koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi. Opistolla on myös mahdollista asua edullisesti.

• Hakuaika 15.1.2020 asti. Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten perusteella
  • Tammikuussa-helmikussa 2020 alkavaan koulutukseen voit hakea alla olevasta painikkeesta