Valmentava taidelinja

Valmentava taidelinja on luovien alojen valmennuskurssi. Sen tarkoituksena on vahvistaa taitoja, joita tarvitaan luovien alojen pääsykokeissa sekä taiteilijan työssä. Monipuolisuutensa vuoksi valmentava taidelinja sopii kaikille taiteesta, viestinnästä ja itseilmaisusta kiinnostuneille sekä esim. animaatio-, peli-, tai elokuva-alalle suuntautuville.

Lukukaisi alkaa tammikuussa, tarkemmat tiedot myöhemmin.

Linjalla perehdytään taidehistoriaan ja nykytaiteen monialaiseen kenttään. Perinteisistä kuvataiteista voit opiskella mm. maalaamista, kuvanveistoa ja piirtämistä. Opit halutessasi myös kuvakerrontaa, animaatiota, valokuvaamista ja digitaalista piirtämistä. Aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla.
Opinnot painottavat ilmaisua ja tekemällä oppimista. Opiskeltaviin aiheisiin ja alueisiin tutustutaan ilmiöittäin ja teemojen avulla. Opiskelu painottuu työpajoihin ja konkreettiseen tekemiseen, jossa teoria nivoutuu käytännön kokeiluihin. Linja kannustaa vapaaseen ja persoonalliseen ilmaisuun.
Opiskelijana käytössäsi on:
•    tila taiteelliseen työskentelyyn
•    tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
•    työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
•    asiantuntevien opettajien konsultaatio
Linjan suorittamisesta saa todistuksen sekä lisäpisteitä haettaessa toisen asteen ammatilliseen koulutukseen. Opiskelu kansanopistossa myös säilyttää mahdollisuuden hakea korkeakouluihin ensikertalaiskiintiöstä.

Muurlan opiston linjoilta on päästy jatko-opiskelemaan valokuvaa, kuvataiteita, muotoilua, 3D-animointia, animaatiota, graafista suunnittelua ja niin edelleen. Opistostamme valmistuneet toimivat mm. animaattoreina, sarjakuvantekijöinä, kuvittajina, kuvataiteilijoina, opettajina ja valokuvaajina.

Tietoa opintomaksuista löydät täältä.

Valmentavan taidelinjan opintomaksu on 436€/kk

Opintomaksu on lukuvuosihinta, joka käytännössä on jaettu kuukausittaisiin tasaeriin, neljä erää syyslukukaudella ja kolme erää kevätlukukaudella.

Opintomaksuun sisältyy opetus ja henkilökohtainen ohjaus, sekä koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi. Opistolla on myös mahdollista asua edullisesti soluasuntolassa.

• Hakuaika 17.12.2019 asti. Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
  • Tammikuussa 2020 alkavaan koulutukseen voit hakea alla olevasta painikkeesta.