Valmentava taidelinja

Oletko valmis taidekorkeakoulujen ennakkotehtäviä ja pääsykokeita varten? Haluatko päästä eteenpäin omassa kuvallisessa ilmaisussasi tai harjoitella kuvataiteen perustekniikoita?
– Tule vuodeksi kansanopistoon kauniiseen Muurlaan ja löydä oma äänesi.

Valmentavan taidelinjan pointtina on vahvistaa omaa ilmaisuasi, jotta pystyt näyttämään ennakkotehtävissä todellisen osaamisesi ja pääsykokeissa kaiken potentiaalisi. Tärkeää on löytää joustavuus haasteiden edessä, jolloin pääsykokeisiin on hyvä mennä. Voit tulla meille myös vahvistamaan ilmaisuasi ja löytämään kipinän kuvataiteisiin! Kansanopistovuosi Muurlassa tarkoittaa yksilöllistä ohjausta, keskustelua ja iloista yhdessä oppimista, joka tekee näkyväksi ja voimaannuttaa.

• Lukuvuosi alkaa 1.9.2021 ja päättyy 27.5.2022

Valmentava taidelinja tarkoittaa laaja-alaista visuaalisten alojen opistovuotta, jonka aikana pääset syventymään ammattitaitoisten opettajien johdolla kuvataiteen perustyökaluihin ja oman ilmaisusi vahvistamiseen. Jos tavoitteenasi on taidekorkeakoulun ennakkotehtävät ja pääsykokeet, on tämä oikea paikka tulla valmistautumaan siihen. Vuoden tarkoituksena on vahvistaa taitoja, joita tarvitaan niin pääsykokeissa kuin taiteilijan työssä. Vuosi kansanopistossa antaa erityisen mahdollisuuden paneutua kuvataiteen perusteisiin ja harjaannuttaa osaamistasi. Näin ollen valmentava taidelinja sopii kaikille taiteesta ja ilmaisusta kiinnostuneille.

Pääpaino on visuaalisen kulttuurin aloilla - opetusohjelma on rakennettu siten, että opetus etenee antaen uusia työkaluja maaliskuun pääsykoetehtävien tekoa varten. Opetus tapahtuu opiskelijakeskeisesti tutustumalla jokaisen omaan osaamiseen ja vahvuuksiin harjoitusten lomassa. Tämän jälkeen suuntaudutaan niihin ilmaisukeinoihin, joita opiskelija tulee valitsemallaan alalla tarvitsemaan.

Opetussuunnitelman sisältö:

Perinteisistä kuvataiteista voit opiskella mm. maalaamista, kuvanveistoa ja piirtämistä. Opit halutessasi myös kuvakerrontaa, animaatiota, valokuvaamista ja digitaalista piirtämistä ja tutustut siihen, mitä apukeinoja taidehistoria antaa sinulle. Aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla. Valmennuksessa perehdytään myös tarvittava määrä taidehistoriaan ja nykytaiteen monialaiseen kenttään. Ollaan kiinni siinä, mitä taiteen kentällä tapahtuu juuri nyt. Opetuksessa valmistaudutaan myös itse pääsykokeisiin, haastatteluihin ja treenataan motivaatiokirjeen kirjoittamista.

Meiltä saat henkilökohtaista ohjausta, monipuolisia harjoituksia ja rakentavaa reflektointia!

Opiskelijana käytössäsi on:

•    tila taiteelliseen työskentelyyn
•    tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
•    työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
•    asiantuntevien opettajien konsultaatio

Muurlan opiston linjoilta on päästy jatko-opiskelemaan valokuvausta, kuvataiteita, muotoilua, 3D-animointia, animaatiota, graafista suunnittelua ja niin edelleen. Opistostamme valmistuneet toimivat mm. animaattoreina, sarjakuvantekijöinä, kuvittajina, kuvataiteilijoina, opettajina ja valokuvaajina.

Vuoden kestävä kansanopistolinja sopii erinomaisesti visuaalisen alan taidekorkeakoulujen pääsykokeisiin valmistautuvalle. Valmennus sopii henkilöille, jotka tulevat hakemaan esimerkiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan, Aalto-yliopiston taideteollisille linjoille, Kankaanpään taidekouluun, LAB:iin, LAMK:iin, Lapin yliopistoon, Turun taideakatemiaan.

Huomio! Monipuolisuutensa vuoksi Valmentava taidelinja sopii kuitenkin kaikille taiteesta, viestinnästä, ja itseilmaisusta kiinnostuneille sekä esim. animaatio-, peli tai elokuva-alalle suuntautuville.

Vuosi kansanopistossa mahdollistaa aiheeseen ja omiin tavoittesiin paneutumisen parhaalla mahdollisella tavalla; kokeneet ja ammattitaitoiset opettajamme tukevat sinua omalla polullasi.

Huomioitavaa

• Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella
  • Hakuaika 2021 syksyllä alkavaan koulutukseen on alkanut! Tule mukaan!

Tutustu kattavaan uuden hakijan infosivuun täällä