Unihengitys ja didge-soitto -kurssi

(Kuva kesän 2021 kurssilta)

Luonnonmukaista apua hengitysongelmiin. Kokemuksellisella kurssilla tutustutaan yleisimpiin hengityksen ongelmiin ja näiden ongelmien hoitoon, harjoitetaan hengitystä, valmistetaan kaksi uniikkia itsetehtyä Didge-soittoputkea ja harjoitellaan didge-soiton alkeita. Didge-putken soitolla tavoitellaan hengityslihasten sekä kasvojen, suun ja nielun alueen lihasten vahvistamista.

Hengityksen merkitystä terveyden edistäjänä on viime vuosina tutkittu yhä enemmän ja on todettu, että hengityksen laadulla voidaan voidaan vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin. Unihengitys ja didge-soitto -kurssi avaa täysin uuden näkökulman unihäiriöiden ja hengityshäiriöiden väliseen yhteyteen sekä auttaa korjaamaan niin päivän kuin unenkin aikaisen hengityksen.

Ajankohta

  • Lauantai 12.2.2022 kello 10-18.

Sisältö

Kurssin tavoitteena on muun muassa lievittää sekä kuorsausta että alkavaa uniapneaa. Jo pelkästään hengitysharjoituksilla sekä nielua avartavalla kieli-/nielujumpalla voidaan saada erinomaisia tuloksia. Kielijumpan hyödyt em. ongelmien hoidossa on todettu monissa tutkimuksissa ja  Didgeridoon soiton on todistettu tekevän samaa.

Kurssi sisältää Unihengitys -luennon sekä Hoitava Hengitys -harjoitteiden ohjauksen. Näillä varmistetaan, että soittoharjoittelu ei tule pahentaneeksi uniapneetikoille ja kuorsaajille tyypillistä liikahengitystilaa, vaan päinvastoin korjaa hengityskaasujen epätasapainoa. Hoitava Hengitys HB ®️ pohjautuu venäläisen lääkärin, Konstantin Buteykon kehittämään hengitysmenetelmään. Tiedossa on hauska sekä hyödyllinen kurssipäivä, josta saat kotiin viemisiksi kaksi upeaa Didge-putkea, rutkasti tietoa hengityksestä sekä hyvät ohjeet niin hengityksen kuin Didge-putken soiton harjoittamiseenkin.

Kurssilla yhdistyy luovuus, hengitystietous ja iloinen tekemisen meininki mukavassa porukassa.

Kenelle

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin hengityksen merkitystä hyvinvoinnillemme sekä haluavat lääkkeettömästi ja luonnonmukaisesti pyrkiä mahdollisimman optimaaliseen hengitykseen tai haluavat lievittää mahdollisia hengitysongelmiaan. Kurssin opeista hyötyvät myös yleisistä hengitysongelmista, kuten kuorsauksesta tai uniapneasta kärsivät, sekä ihan kaikki, jotka haluavat lisätä elimistönsä hapensaantia ja parantaa omaa jaksamistaan. Hengitysongelmat eivät ole edellytys kurssille osallistumiselle – eikä myöskään musikaalisuus!

Kouluttaja

Kouluttajana kurssilla toimii Marketta Manninen. Marketta on Hoitava Hengitys HB® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä Buteyko-ohjaaja.

Hinta

  • Kurssin hinta on 225 € / hlö
  • Kurssimaksu sisältää laadukkaan opetuksen, kaikki materiaalit kahden didge-putken valmistukseen sekä kurssiruokailun Jaanan herkkupöydässä

Noudatamme toiminnassamme voimassa olevia koronarajoituksia. Lähiopetustilanteissa huolehdimme turvaväleistä. Huomioidaksemme jokaisen turvallisuus opetustilanteissa, suositamme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä maskin käyttöä opiston tiloissa. Luokkatiloissa on saatavilla käsidesiä ja kertakäyttömaskeja.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittaudu kurssille viimeistään 29.1.2022.
  • Vahvistamme kurssin toteutumisen sinulle sähköpostiisi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen
  • Kurssin laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua
  • Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä aikataulu- ja opetusmuodon (lähi/etä) ja muihin vastaaviin muutoksiin erityisissä poikkeustilanteissa.