Tällä omalla matkallani

Missä kuljenkaan, mitä mietiskelen? Mitä näen ympärilläni, miten näyn itselleni?

Ajankohta

1.2.-21.3.2020

Sisältö


Miltä arkesi ja elämäsi näyttää? Miten sinä näyt matkallasi? Tule kurssille ja anna aikaa itsellesi:

Tällä omalla matkallani -kurssilla pysähdytään tekemään oma elämä näkyväksi valokuvien ja kirjoittamisen kautta. Katse kohdistetaan itseen, kirjoitetaan talteen syntyviä ajatuksia ja kuvataan omaa itseä ja ympäröivää elämää näkyväksi. Millainen minä olen, millainen minun maailmani on?

Monipuolisten harjoitusten myötä tehdään pieni matkakertomus, kartta minusta tai vaikka haaveiden reittisuunnitelma. Lopputulos voi olla muistivihko, haitari, rasia, teksti tai kuvasarja, mitä vain sinä tarvitset.

Oma tarinasi on arvokas, riittävä ja se on valtavan kiinnostava!

Kurssin sisältö perustuu narratiivistaiteellisen työskentelyn menetelmään, jossa valokuvan ja kirjoittamisen kautta lähestytään omaa itseä ja omia ajatuksia. Se on työskentelyn tapa, jossa syvennytään itsen äärelle luomaan oman elämän aineksista uusia näkökulmia. Löytyy ehkä uusi katse omaan itseen. Tämän ei kuitenkaan tarvitse olla tavoitteellista uuden rakentamista, vaan päämääränä voi olla myös itsen kohtaaminen ja ajan antaminen itselle.

Narratiivistaiteellisessa työskentelyssä ollaan oman itsen äärellä, pohditaan ja peilataan, katsotaan ja nähdään sekä kohdistetaan katse itseen ja oman elämän kertomukseen.

Koulutuksen rakenne, lähijaksot ja aikataulu


Kurssi rakentuu neljästä lähitapaamisesta, joiden aikana kuvataan, kirjoitetaan ja jaetaan ajatuksia ryhmässä. Keskustellaan yhdessä kuvista ja syntyvistä teksteistä. Pohditaan kuljettuja reittejä, etsitään suuntia, haaveillaankin. Rakennetaan kuvin ja sanoin omaa elämää näkyväksi. Tapaamisten väleissä tehdään pieniä kotitehtäviä. Tärkeintä työskentelyssä on jokaisen oma prosessi, ei kuvaamisen tai kirjoittamisen tekniikka. Sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen.

ENNAKKOTEHTÄVÄ:

Ota mukaan kuva, jolla haluat esitellä itsesi. Se voi olla kuva sinusta tai jostakin muusta, mikä kertoo jotakin oleellista sinusta itsestäsi. Kirjaa ylös kuvaan liittyviä sanoja, lauseita tai pieni teksti.

Etsi mukaan kuva (valokuva, lehtikuva, piirros, maalaus tms.), johon katseesi kiinnittyy vahvasti. Valitse mukaan myös teksti, runo, ajatelma tai vaikka kokonainen kirja, joka on tehnyt sinuun vaikutuksen.

1.2. Minä tässä ja nyt

Missä näen itseni tällä hetkellä? Miten omakuvani rakentuu?

15.2. Minun ympärilläni

Mitkä asiat näkyvät elämässäni? Mihin haluan katseeni kohdistuvan?

29.2. Mitä minä tarvitsen

Mitä minä itse tarvitsen? Millainen on minun matkani?

21.3. Minä omalla matkallani

Minkälainen on omakuvani nyt? Minkälaiset matkaterveiset lähetän itselleni?

Kenelle

Kurssi sopii kaikille niille, jotka kaipaavat aikaa itselle ja pientä happihyppelyä oman itsen kanssa!

Kouluttaja

Satu Pasio, ohjaustoiminnan artenomi AMK, narratiivistaiteellisen työskentelyn ohjaaja, sanataideohjaaja.
Satu kuvailee itseään: "Minua sykähdyttävät pienet ja hiljaiset alut, omakuvat, sanojen maisemat, katseet, oman itsen kohtaaminen ja näkyväksi tekeminen. Tämän maailman haluan sinullekin tarjota."

Huomioitavaa


Mukaan tarvitset kuvausvälineen (kamera tai kännykkä) ja muistiinpanovälineet. Saatamme tehdä kuvausharjoituksia myös ulkona, joten varaathan mukaasi säänmukaisen vaatetuksen.

Hinta

440,00 euroa

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen nettisivujen kautta 19.1. mennessä.