Taidevuosi oppivelvollisille Muurlan Opisto

Hei oppivelvollinen! Pohditko vielä minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Muurlan opisto tarjoaa sinulle hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

Vuosi opistossa antaa tilaisuuden pohtia tulevaisuuttasi rauhassa, saat uusia ystäviä, lisää itsetuntemusta ja pystyt harjoittelemaan itsenäistymistä. Opistovuosi parantaa myös jatko-opiskeluvalmiuksiasi.

• Lukuvuosi alkaa 1.9.2022 ja päättyy 2.6.2023

Taidevuosi oppivelvollisille koostuu valtakunnallisen opetussuunnitelmasta sekä yhteisistä sisällöistä (24 op), että Muurlan linjaopintoihin kuuluvista opinnoista ja muista kuvataiteen lajeista. Opetus toteutetaan luovasti ja toiminnallisesti, mikä tukee oman ilmaisun kehittymistä ja motivoi oppimaan.

Meidän vahvuuksiamme ovat muun muassa seuraavat:

•    turvallinen ympäristö, jossa on mahdollista harjoitella itsenäistymistä hyvässä huolenpidossa
•    turvallinen ilmapiiri, jossa huolehditaan jokaisesta
•    arvopohja, jonka mukaan jokaiseen opiskelijaan suhtaudutaan arvostaen ja kunnioittaen
•    monipuolinen luovien kuvallisten alojen opintojen tarjonta
•    tiivis yhteysmahdollisuus luovien alojen toimijoihin, mahdollisuus päästä mukaan tekemään tapahtumia ja syventämään omaa osaamistaan

Taidevuosi oppivelvollisille Muurlassa sopii erityisesti sellaiselle oppivelvollisuutta suorittavalle opiskelijalle, joka on kiinnostunut luovista aloista ja ilmaisusta. Koulutus on suunnattu keväällä 2021 ja sitä myöhemmin perusopetuksen päättäville opiskelijoille.

Mikäli kuulut laajennetun oppivelvollisuuden piiriin, sinun on mahdollista hakea kolutukseen.

Tutustu lisäksi: Kysymyksiä ja vastauksia oppivelvollisuudesta (Opetus- ja kulttuuriministeriö)

Kysy tarvittaessa lisätietoja toimisto@muurlanopisto.fi | 044 758 1500.

Kansanopistolinja vahvistaa ja tukee seuraavissa tavoitteissa:
•    Parantaa perustaitoja ja opiskeluvalmiuksia toisen asteen opinnoissa menestymisessä
•    Lisää opiskelumotivaatiota
•    Selkiyttää tulevaisuuden suunnitelmia
•    Yhteisöllisyys, ohjaus ja ohjattu asuminen vahvistavat arjen taitoja

Lisäksi opiskelija saa:
•    Aikaa miettiä rauhassa tulevaisuuden suunnitelmia
•    Opiskella samanhenkisten opiskelukavereiden kanssa
•    Mahdollisuuden korottaa peruskoulun arvosanoja yhteistyökoulussamme
•    Hyvän ponnahduslaudan taideopintoihin
•    Monipuolista taideopetusta ammattitaitoisilta taideopettajilta sekä alan ammattilaisilta
•    Uusia välineitä ja ohjausta kevään pääsykokeisiin
•    Muurlan opistolla suoritetuista opinnoista on mahdollista saada hyväksilukuja tulevissa jatko-opinnoissa

Majoitus

Muurlan Opistossa on mahdollista asua opiskelun ajan. Tämä on hieno mahdollisuus tutustua itsenäiseen, mutta myös yhteisölliseen opiskelijaelämään. Opiskelu, ruokailu ja majoitus ovat maksuttomia oppivelvollisille suunnatussa koulutuksessa.

Vuosi on täysin maksuton eli majoitus, ruokailut ja opiskelu eivät maksa sinulle mitään.

• Haku koulutukseen tapahtuu kevään 2022 yhteishaussa 22.2.-22.3.2022.

Hae koulutukseen opintopolussa.

• Koulutukseen on mahdollista hakea myös yhteishaun jälkeen avautuvalla opiston omalla haulla.

• Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.

• Tarvittaessa ole yhteydessä toimistoomme, toimisto@muurlanopisto.fi