Taidevuosi oppivelvollisille Muurlan Opisto

Oletko oppivelvollinen, mutta et vielä varma, minne jatko-opintosi tulevat suuntautumaan? Kiinnostaako valokuvaus ja muu kuvallinen itseilmaisu? Muurlan opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden oppivelvollisuuden täyttämiseen taideaineita opiskellen.

Vuosi opistossa antaa tilaisuuden pohtia tulevaisuuttasi rauhassa ilman painetta, saat uusia ystäviä, lisää itsetuntemusta ja pystyt harjoittelemaan itsenäistymistä. Opistovuosi parantaa myös jatko-opiskeluvalmiuksiasi.

• Lukuvuosi alkaa 1.9.2022 ja päättyy 2.6.2023

Taidevuosi oppivelvollisille koostuu valtakunnallisen opetussuunnitelman kautta sekä yhteisistä sisällöistä (24 op) että Muurlan opiston omista valinnaisista opinnoista (29 op)

Muurlan opiston omat opinnot ovat animaatio, sarjakuva, video- ja valokuvailmaisu ja kuvataiteen perusopinnot. Opetus toteutetaan luovasti ja toiminnallisesti, mikä tukee oman ilmaisun kehittymistä ja motivoi oppimaan.

Meidän vahvuuksiamme ovat muun muassa seuraavat:

•    turvallinen ympäristö, jossa on mahdollista harjoitella itsenäistymistä hyvässä huolenpidossa
•    turvallinen ilmapiiri, jossa huolehditaan jokaisesta
•    arvopohja, jonka mukaan jokaiseen opiskelijaan suhtaudutaan arvostaen ja kunnioittaen
•    monipuolinen luovien kuvallisten alojen opintojen tarjonta
•    tiivis yhteysmahdollisuus luovien alojen toimijoihin, mahdollisuus päästä mukaan tekemään tapahtumia ja syventämään omaa osaamistaan

Katso Suomen Kansanopistoyhdistyksen tekemä videokooste koulutuksesta ja opiskelusta kansanopistossa.

Taidevuosi oppivelvollisille Muurlassa sopii erityisesti sellaiselle oppivelvollisuutta suorittavalle opiskelijalle, joka on kiinnostunut luovista aloista ja itseilmaisusta. Tämä on ns. nivelvaiheen koulutus eli tarkoitettu alle 18-vuotialle opiskelijoille, joilla on oppivelvollisuus vielä suorittamatta.

Kansanopistolinja vahvistaa ja tukee seuraavissa tavoitteissa:

•    Parantaa perustaitoja ja opiskeluvalmiuksia toisen asteen opinnoissa menestymisessä
•    Lisää opiskelumotivaatiota
•    Selkiyttää tulevaisuuden suunnitelmia
•    Yhteisöllisyys, ohjaus ja ohjattu asuminen vahvistavat arjen taitoja
•    Sopii myös ammatillisen koulutuksen tai lukion keskeyttäneille, kenellä on oppivelvollisuus suorittamatta.

Majoitus

Muurlan Opistossa on mahdollista asua opiskelun ajan. Tämä on oivallinen tapa tutustua itsenäiseen, mutta myös yhteisölliseen opiskelijaelämään. Opiskelu, ruokailu ja majoitus ovat maksuttomia oppivelvollisille suunnatussa koulutuksessa.

Vuosi on täysin maksuton eli majoitus, ruokailut ja opiskelu eivät maksa sinulle mitään.

• Koulutukseen haetaan yhteishaussa 22.2.-22.3.2022.
  • Lue yhteishausta lisää tästä.
  • Tarvittaessa ole yhteydessä toimistoomme, toimisto@muurlanopisto.fi