Sanni Orasmaan Luontolaulukurssi

Nautitko luonnossa liikkumisesta, mutta yllätät itsesi usein suorittamassa retkipolullakin? Kaipaatko uutta potkua musiikkiharrastuksellesi? Haluatko oppia uusia keinoja stressistä irti päästämiseen? Luontolaulumenetelmän on kehittänyt Sanni Orasmaa ja nyt sinun on mahdollista osallistua Sanni Orasmaan luontolaulukurssille rentoutumaan ja inspiroitumaan luonnosta ja äänestä.

Luontolaulu yhdistää luonnon, äänen ja kehon hyvinvoinnin ja ilmaisun menetelmäksi, joka pitää sisällään luonnossa ja sisällä tehtäviä ääniharjoitteita (mm. hyräilyt, voimaäänet, kutsut), rentoutusharjoitteita sekä laulua ja laulun tekoa (vrt. omat kehtolaulut). Opit hyödyntämään luovan äänenkäytön ja luonnon voimavaroja ja saat työkaluja päivittäisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Ajankohta

24.-25.10.2020

Sisältö

Kurssilla tutustutaan luontolaulun kolmeen elementtiin:
  • Virittäytyminen tuo meidät lähemmäs luontokokemusta, rentouttaa ja auttaa keskittymään
  • Hyräilyt ovat kehon ja mielen hoivaa hiljaisten äänien ja melodioiden kautta.
  • Kutsut ovat voimauttavaa sisäisen äänen esiin houkuttelua äänen, äänensävyjen ja metsän tarjoaman luonnon akustiikan avulla.
Harjoituksia tehdään yhdessä ja yksin. Pieni ryhmä takaa jokaiselle osanottajalle henkilökohtaisen tuen ja harjoittelurauhan. Kurssin tavoitteena on vahvistaa luovaa äänenkäyttöä ja ilmaisua tutkien ja kokeillen sekä oppia vuorovaikutuksellisia tapoja yhdistää luontoympäristö ja luova ilmaisu.
 
Luonto voi auttaa ihmistä löytämään omat voimavaransa, sillä se on meille aikojen alusta tuttu ympäristö.  Kuuntelemisen taidonkin voi löytää luonnossa uudelleen. Äänten merkitys koetaan usein alitajuisesti, kuulemme ääniä unissammekin. Sulkiessaan ympäristön melun pois moni menettää herkkyyden kuunnella
Luontolaulukurssilla opitaan uusia tapoja kuunnella sekä itseä että luontoa. Luonto antaa tilaa olla ja kokeilla omia rajoja. Luonnosta haltioitumalla voi ankkuroitua hetkeen. Samalla katoaa kokemus ajasta. Haltioituminen voi opettaa nauttimaan yhteydestä ympäristöön ja viemään huomiota pois omasta suorituksesta. lhminen voi oppia katsomaan itsensä ulkopuolelle. Spontaanisuus ja ilmaisukyky vahvistuvat. Sen seurauksena voi uskaltaa inspiroitua improvisoimaan, toimia ilman ennalta tehtyä suunnitelmaa.

Kenelle

Kurssi sopii täydennyskoulutukseksi luontoyhteysohjaajille, opettajille, esiintyjille, puhujille, luonnon tarjoamista mahdollisuuksista kiinnostuneille, rentoutusta ja uutta elämäänsä kaipaaville. Kurssi ei vaadi aiempaa musiikillista koulutusta.

Kouluttaja

Kouluttajana kurssilla toimii laulaja, pedagogi ja äänen asiantuntija Sanni Orasmaa.
 
Monipuolisuudestaan, tulkintavoimastaan ja improvisaatiokyvystään tunnettu laulaja, pedagogi ja valmentaja Sanni Orasmaa on tehnyt uraa Pohjoismaiden lisäksi Euroopassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Orasmaa työskentelee tuotantojen parissa ympäri Eurooppaa. Opettajana hän on toiminut kotimaisten oppilaitosten ohella mm. Brooklynin konservatorion jazzosastolla New Yorkissa. Orasmaa toimi Tampereen yliopiston teatterityön yliopistolehtorina vuosina 2014-2016. Tällä hetkellä hän toimii Münchenin Musiikkikorkeakoulun jazzlaulun lehtorina sekä omassa yrityksessään SoundByNature Oy:ssa. Orasmaa valmentaa myös Helsingin kaupunginteatterin näyttelijöitä ja tanssijoita ja toimii tuntiopettajana Sibelius Akatemiassa.

Majoitus

Opistolla on mahdollisuus edulliseen majoitukseen kurssipäivien välissä.

Hinta

240,00 €

Ilmoittautuminen