Paikkani seurakunnassa

Seurakuntalaisen monimuotokoulutus

11.01.2020-18.5.2020

Millainen on seurakunnan olemus, ja mikä on minun tehtäväni seurakunnassa? Miten voin löytää oman paikkani ja varustautua? Mitä tehtäviä seurakunnassa on?

Seurakuntalaisten varustaminen palvelutyöhön (Efe. 4:11-16) on ajankohtaista Suomessa. Seurakunnassa voi toimia monin eri tavoin omia lahjojaan käyttäen. Palvelutehtävän toteuttamiseksi on tarpeen, että seurakuntalaiset saavat siihen tarvittavaa koulutusta ja työkaluja.

Uudenlainen Seurakuntalaisen monimuotokoulutus toteutetaan yhteistyössä Muurlan opiston, Bergvikin Säätiön ja Salon seurakunnan välillä alkaen marraskuussa 2019. Niin seurakunnan jäsenille, luottamushenkilöille kuin työntekijöillekin sopiva kokonaisuus käsittää 15 opintopistettä. Osioihin voi osallistua myös erikseen ilman, että suorittaa koko koulutuksen.

Kairos-kurssi, logoterapiaa ja muita matkaeväitä polulle

Monipuoliseen koulutuskokonaisuuteen kuuluu mm. Kairos-lähetyskurssi, logoterapian perusteita, yleiskatsaus Raamattuun, armolahjat sekä esiintymistaidon ja johtamisen perusteita. Käytännönläheinen kurssi rohkaisee osallistumaan, vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen.

Kristittyjen yhteinen koulutus sopii kaikille seurakuntalaisille, kaikissa seurakunnissa. Avoin opintokurssi on kristittyjen turvallinen kohtaamispaikka, jossa opimme toinen toisiltamme. Tavoitteena on opetuslapseus, aikuisuuteen ja vastuuseen kasvaminen seurakunnassa.

Opetus jakaantuu kuuteen eri lähiopetusviikonloppuun seuraavasti

• 11.-12.1.2020 Bergvikin toimintakeskus
    Seurakuntalaisuus
    Seurakuntalaisen identiteetti
    Yhteisöllisyys
    Opetuslapseus ja siihen varustaminen
    Seurakunnan olemus ja toiminta
    Terveen seurakunnan piirteitä (C-E Sahlbergin ja SLK:n mukaan)
    Seurakunnan toimintamuodoista

Suuri kuva – yleiskatsaus Raamattuun
    Millainen kirja (kokoelma) Raamattu on?
    Vanha testamentti: lain kirjat, historiakirjat, runolliset kirjat, profetaaliset kirjat
    Uusi testamentti: Evankeliumit, Apostolien teot, Kirje filippiläisille, Ilmestyskirja

• 8.-9.2.2020 Muurlan opisto
    Elämän mielestä ja tarkoituksesta – Logoterapian perusteita
    Mielekkäitä selviytymiskeinoja, voimavaroja ja henkistä kasvua
    Johdantusta sielunhoitoon

• 13.-15.3.2020 Salon Seurakuntakeskus ja Bergvikin toimintakeskus: Kairos-kurssi I

• 28.-29.3.2020 Bergvikin toimintakeskus: Kairos-kurssi II
    Kairos-kurssi on kaikille kristityille tarkoitettu opetuslapseuttava lähetysaiheinen intensiivikurssi. Kurssi alkaa perjantaina 13.3. Salon seurakuntakeskuksessa Kirkkokatu 6, jatkuu la-su 14.-15.3. ja 28.-29.3. Bergvikin toimintakeskuksessa osoitteessa Bergvikintie 43.
    Tiedustelut Kairos-kurssista ja ilmoittautumiset 6.3.2020 mennessä: toimisto@bergvik.fi tai 050 328 6592 tai Yrjö Rossi, p. 045 324 3290, yrjo.rossi@bergvik.fi

• 18.-19.4.2020 Bergvikin toimintakeskus
    Oma paikkani seurakunnassa
    Armolahjat ja niiden käyttö seurakunnassa
    Miten löydän omat lahjani ja käytän niitä seurakunnassa ja yhteisössäni
    Viestintä, vuorovaikutus ja esiintymistaito
    Johtamiskoulutuksen perusteita (MLM Equip)
    Kurssin päättäjäiset, kahvit ja todistusten jako

• Toukokuu 2020 / Opintomatka Tukholman Sankta Claran seurakuntaan (vapaaehtoinen)
    Etukäteistapaaminen ja lukutehtävä
    Laivamatkalla opiskelua
    Vierailu ja esittely Sankta Claran kirkolla
    Palaute ja jälkipuinti

Kouluttajina toimivat mm. pastori, TL Yrjö Rossi;
VTM, työnohjaaja, logoterapeutti LIF® Pirjo Möller;
KTM, TM Tero Vaarna;
pastori Ari Vehosmaa;
Raamattukouluttaja Tomi Stenvall sekä Salon seurakunnan työntekijöitä.

Majoitus

Sekä Bergvikissä että Muurlan Opistolla on mahdollista yöpyä. Kysy majoittautumismahdollisuuksista heti ilmoittautumisen yhteydessä:

toimisto@bergvik.fi tai toimisto@muurlanopisto.fi

Huomioitavaa

Lisätietoja koulutuksesta: Yrjö Rossi, p. 045 324 3290 / yrjo.rossi@bergvik.fi tai Riitta Mursula-Innanen, p. 044 758 1531 / riitta.mursula-innanen@muurlanopisto.fi

Lähijaksojen hinnat muodostuvat sisältöjen mukaan:

11.-12.1.2020 Bergvikin toimintakeskus: Seurakuntalaisuus / 60 euroa

8.-9.2.2020 Muurlan opisto: Elämän mielestä ja tarkoituksesta – Logoterapian perusteita / 290 euroa

13.-15.3. ja 28.-29.3.2020 Salon Seurakuntakeskus ja Bergvikin toimintakeskus:

Kairos-kurssi / Salon ev.lut. seurakunnan jäseniltä 80 euroa, muilta 150 euroa

18.-19.4.2020 Bergvikin toimintakeskus: Oma paikkani seurakunnassa / 60 euroa

Toukokuu 2020 Opintomatka Tukholman Sankta Claran seurakuntaan (vapaaehtoinen) / hinta tarkentuu

Hintoihin sisältyy lähiviikonlopun aikana lounas ja kahvi.

Huom. Ilmoittautumiset kaikkiin koulutuksiin kootusti tämän nettisivun kautta.