Nykytaide

• Lukuvuosi alkaa 1.9.2022 ja päättyy 2.6.2023
  • Lisätietoa opiskelun päivämääristä löydät täältä

Sislt

Nykytaidelinjalla keskitytään nykytaiteen kenttään, taiteen historiaan ja kuvataiteen perustyökaluihin sekä uusiin ilmaisutapoihin. Linjalla voi näköaistin liskäksi tutkia ja ilmaista ympäristöä myös kehollisten ja liikkeeseen perustuvien harjoitusten kautta. Oppilaan oman äänen ja itselle kiinnostavien ilmaisukeinojen ja työtapojen löytäminen, dialogi ja tasa-arvoinen kohtelu ovat kaikkien Muurlan opiston linjojen keskiössä.  Jos tavoitteenasi on taidekorkeakoulun ennakkotehtävät ja pääsykokeet, on tämä oikea paikka tulla valmistautumaan myös siihen. Vuoden tarkoituksena on vahvistaa taitoja, joita tarvitaan niin pääsykokeissa kuin taiteilijan työssä. Vuosi kansanopistossa antaa erityisen mahdollisuuden paneutua kuvataiteisiin ja harjaannuttaa osaamistasi. Nykytaidelinja sopii kaikille taiteesta ja ilmaisusta kiinnostuneille!

Perinteisistä kuvataiteista opiskellaan mm. maalaamista, kuvanveistoa ja piirtämistä. Osa opinnoista koostuu opiston muiden päivälinjojen sisällöistä; voit tutustua kuvakerrontaan, animaatioon, sarjakuvaan tai valokuvaan ja ottaa vaikkapa digitaalisen piirtämisen kurssin. Opinnoissa on myös taidehistoriaa ja nykytaiteen kentällä toimivien taiteilijoiden ja asiantuntijoiden luentoja ja työpajoja. Pajan aiheena voi olla vaikkapa performanssi, maa- tai videotaide.

Syksyllä pureudutaan taiteen perusteisiin ja keväällä voi paneutua syvemmin omiin projekteihin tai pääsykoesparraukseen, jossa muun muassa valmistaudutaan haatatteluihin ja treenataan motivaatiokirjeen kirjoittamista.

Muurlan opiston linjoilta on päästy suoraan työelämään sekä jatko-opiskelemaan valokuvausta, kuvataiteita, muotoilua, 3D-animointia, animaatiota, graafista suunnittelua ja niin edelleen. Opistomme valmistuneet toimivat mm. animaattoreina, sarjakuvantekijöinä, kuvittajina, kuvataiteilijoina, opettajina ja valokuvaajina.

Meiltä saat henkilökohtaista ohjausta, monipuolisia harjoituksia ja rakentavaa reflektointia!

Opiskelijana käytössäsi on:

• tila taiteelliseen työskentelyyn
  • tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen & Adobe Creative Cloud-ohjelmistot
  • työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
  • asiantuntevien opettajien konsultaatio

Vuoden kestävä kansanopistolinja sopii erinomaisesti visuaalisen alan taidekorkeakoulujen pääsykokeisiin valmistautuvalle. Valmennus sopii henkilöille, jotka tulevat hakemaan esimerkiksi Taideyliopiston kuvataideakatemiaan, Aalto-yliopiston taideteollisille linjoille, Kankaanpään taidekouluun, LAB:iin, LAMK:iin, Lapin yliopistoon tai Turun taideakatemiaan.

Huomio! Monipuolisuutensa vuoksi Nykytaidelinja sopii kuitenkin kaikille taiteesta, viestinnästä ja itseilmaisusta kiinnostuneille sekä esim. animaatio-, peli- tai elokuva-alalle suuntaaville.

Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Sami Aho, p. 044 758 1505, toimisto@muurlanopisto.fi

• Opintomaksuun sisältyy opetus ja ohjaus, koulutustilojen käyttö ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin sekä  koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi Jaanan Herkkupöydässä.
  • Opiston pihapiirissä on oma asuntola. Voit hakea asuntolapaikkaa samalla kun haet meille opiskelemaan. Asukkaat maksavat opintomaksun lisäksi asumismaksun valitsemastaan huoneesta. Lue lisää: opiskelujen hinta.

Opiskelu Muurlan Opistolla on päätoimista ja oikeuttaa sinut Kelan opintotukeen, opintotuen asumislisään sekä opintolainan valtiontakaukseen. Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta ja jakaa sitä opiskelijoille tietyin hakuperustein opintomaksujen alentamiseen.

Tutustu kattavaan uuden hakijan infosivuun täällä

• Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella
  • Haku lukuvuodelle 2022-2023 on alkanut.