Mediasivistyskurssi ikäihmisille

Koronavirustilanteen vuoksi kurssin kolme viimeistä jaksoa aikataulutetaan uudelleen - seuratkaa ilmoittelua ja ilmoitustauluja!

Oletko eläkkeellä? Tuntuuko tämän päivän mediamaailma sinulle vieraalta? Onko sinulla älylaite, mutta arkailet sen käyttöä? Tule mukaan ilmaiselle kurssille!

Ajankohta

28.1.-21.4.2019

Sisältö

Salon kirjastolla järjestetään tammikuusta alkaen seitsemänä tiistai-iltapäivänä mediasivistyskurssi yli 60-vuotiaille. Osallistujat saavat tietoa mm. älylaitteista, sosiaalisesta mediasta, tekijänoikeuksista ja digitaalisista peleistä. Mediasivistyspajoissa oman älylaitteen käyttövarmuus paranee ja tämän päivän mediamaailman ymmärrys laajenee.
Kurssilla hyödynnetään ikäihmisten mediasivistysmateriaali Netikästä.

Koulutuksen rakenne, lähijaksot ja aikataulu


Tapaamiset tiistaisin Salon kaupunginkirjaston Laurin salissa kello 13-15.

  • 28.1. Mitä on mediasivistys?

Selvitetään, mitä mediasivistys tarkoittaa ja mistä työpajassa on kysymys. Lisäksi tutustutaan toisiimme, älylaitteisiimme ja Netikäs-materiaaliin.

  • 11.2. Minun mediahistoriani

Tarkastellaan omaa mediahistoriaa ja pohditaan, kuinka ammentaa sieltä taitoja ja osaamista tämän päivän mediamaailmassa ja älylaitteiden kanssa toimimiseen. Harjoitellaan, miten omaan älylaitteeseen saa haluamiaan toimintoja ja sovelluksia.

  • 25.2. Sosiaalinen media

Keskustellaan sosiaalisesta mediasta ja tutustutaan, kuinka somepalvelut toimivat älylaitteessa.

  • 10.3. Tietoturva

Aiheena nettimaailman turvallisuus. Tarkastellaan, kuinka omalla toiminnalla voi vaikuttaa omaan turvallisuuteen verkossa ja tutustutaan oman älylaitteen turvallisuusasetuksiin.

  •  SIIRRETÄÄN 24.3. Tekijänoikeudet

Tiedätkö, mitä netissä voi julkaista ja mitä sieltä kannattaa ladata? Harjoitellaan, miten omalla laitteella kuvataan valokuvia ja videoita sekä selvitetään, mihin kuvat tallentuvat omalla laitteella.

  • SIIRRETÄÄN 7.4. Identiteetti, roolit ja vaikuttaminen verkossa

Netissä voi olla erilaisia rooleja tai tapoja toimia. Harjoitellaan verkkokeskustelemista omalla älylaitteella.

  • SIIRRETÄÄN 21.4. Digitaalinen pelaaminen

Tutustutaan erilaisiin älylaitteella pelattaviin peleihin ja pelikulttuuriin. Viimeisellä kerralla keskustellaan myös pajojen aikana opituista asioista ja taidoista.

Kouluttaja


Mediasivistyspajaa ohjaa kouluttaja Ida-Maria Tanhua. Hän on vetänyt erilaisia teknologiaan ja sosiaaliseen mediaan liittyviä koulutuksia ja työpajoja ikäihmiselle jo viiden vuoden ajan. Hän on yksi Netikäs-materiaalin tekijöistä.

Hinta

Kurssi on ilmainen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta, Salon kaupunginkirjaston infopisteellä tai puhelimitse p. 044 758 1506.