Kuvista kuviin

Kuvista kuviin -koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja tulee tietoiseksi omista toimintamalleistaan ja löytää keinot ilmaista elämänkokemuksiaan ja vahvuuksiaan. Asioiden kuvallinen ilmaisu vahvistaa myös sanallista vuorovaikutusta, joka edesauttaa työnhakuprosessia. Toiminnassa painottuu oma henkilökohtainen prosessi. Koulutuksessa työskennellään valokuvaterapeuttisin menetelmin, tutustutaan pala-animaatioon ja käydään läpi omaelämäkerrallisen sarjakuvan perusteita. Kutakin kuvallista menetelmää käsitellään yhden kuukauden ajan.

Ajankohta

  • 21.9.-20.12.2021 (viikko 42 tauko)
  • Tapaamiset aina kerran viikossa tiistaisin kello 12-16

Sisältö

1) VALOKUVATERAPEUTTINEN KUVATYÖSKENTELY

Kuvista voimaa arkeen! Tapaamisten tavoitteena on tutustua valokuvien ja kuvien mahdollisuuksiin oman hyvinvoinnin ja jaksamisen tukemisessa. Kuvaus koostuu itsestä, omasta ympäristöstä, merkityksellisistä paikoista ja erilaisista arjen tilanteista otettuihin kuviin. Kuvaamisessa voi käyttää kännykkää tai omaa digikameraa.

2) PALA-ANIMAATIO

Lehtileikkeistä tehtyjen kuvakollaasien ja mielikuvakarttojen kautta pohdimme ihmisten erilaisia tyylejä ja elämäntapoja. Mitä tyylit, vaattteet, esineet, paikat meille edustavat? Keksimme kuvitteellisia elämänkohtaloita ja teemme niiden pohjalta ryhmätyönä pala-animaation.

3) OMAELÄMÄKERRALLINEN SARJAKUVA

Tapaamisissa käydään läpi omaelämäkerrallisen sarjakuvan perusteita. Tavoitteena on rakentaa itselle sopiva, omaelämäkerrallinen sarjakuva.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu työttömille työnhakijoille. Kurssin aloittaminen edellyttää aktivointisuunnitelman laatimista TE-toimistossa, jonka jälkeen kurssi toteutetaan kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella. Kurssin ajalta on mahdollista saada kulukorvaus ja matkakorvaus 3 km ja sen ylittävältä matkalta. Tavoitteena on tiedostaa omat vahvuutensa ja voimavaransa sekä kuvittaa omaa osaamistaan.

Huomioitavaa

Koulutus pidetään Yhteisötalo Vinskissä, Tehdaskatu 13 (2. kerros), 24100 Salo.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoittautua voi arkisin klo 8.00-16.00 seuraaviin kuntouttavan työtoiminnan ohjaajien numeroihin: 044 778 3091, 044 778 3140 tai 044 778 3095.