Kuvataiteiden valmennuskurssi

Oletko valmis taidekorkeakoulujen pääsykokeita varten - tule intensiiviselle valmennuskurssille ja löydä oma äänesi!
Opetus tapahtuu opiskelijakeskeisesti tutustumalla aluksi jokaisen omaan osaamiseen harjoitusten lomassa. Tämän jälkeen suuntaudutaan niihin ilmaisukeinoihin, joita opiskelija tulee valitsemallaan alalla tarvitsemaan. Lopuksi keskitytään ennakkotehtäviin, sekä käsitellään pääsykokeita ja haastattelutilanteita.

Monimuotona toteutettava valmennus pidetään neljänä lähiopetusjaksona 12.2.-27.3.2020.

Kuvataiteiden valmennuskurssi on kaksi kuukautta kestävä intensiivinen valmennusjakso visuaalisten alojen taidekorkeakoulujen pääsykokeita varten. Kurssi koostuu neljästä lähiopetusjaksosta. Opetus ajoittuu keskiviikosta perjantaihin, joten se mahdollistaa esimerkiksi työssäkäynnin väliviikoilla.

Valmennuksen päämäärä on huhtikuun alussa sulkeutuva yhteishaku ja siihen liittyvät pääsykoetehtävät. Pääpaino on visuaalisen kulttuurin aloilla - opetusohjelma on rakennettu niin, että jokainen lähiopetusjakso antaa uusia työkaluja maaliskuun pääsykoetehtävien tekoa varten.

Valmennuksessa perehdytään taidehistoriaan ja nykytaiteen monialaiseen kenttään. Perinteisistä kuvataiteista voit opiskella mm. maalaamista, kuvanveistoa ja piirtämistä. Opit halutessasi myös kuvakerrontaa, animaatiota, valokuvaamista ja digitaalista piirtämistä. Aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla. Ollaan kiinni siinä, mitä taiteen kentällä tapahtuu juuri nyt. Opetuksessa valmistaudutaan myös itse pääsykokeisiin, haastatteluihin ja treenataan motivaatiokirjeen kirjoittamista.

Valmennuksen pointtina on vahvistaa hakijan omaa ilmaisua eli omaa ääntä, jotta pystyt näyttämään ennakkotehtävissä todellisen osaamisesi ja pääsykokeissa kaiken potentiaalisi. Tärkeää on löytää joustavuus haasteiden edessä, jolloin pääsykokeisiin on hyvä mennä. Valmentava taidelinja tarkoittaa yksilöllistä ohjausta, keskustelua ja iloista yhdessä oppimista, joka tekee näkyväksi ja voimaannuttaa.

Meiltä saat henkiökohtaista ohjausta, monipuolisia harjoituksia ja rakentavaa reflektointia!

Opiskelijana käytössäsi on:

•    tila taiteelliseen työskentelyyn
•    tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
•    työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
•    asiantuntevien opettajien konsultaatio

Muurlan opiston linjoilta on päästy jatko-opiskelemaan valokuvausta, kuvataiteita, muotoilua, 3D-animointia, animaatiota, graafista suunnittelua ja niin edelleen. Opistostamme valmistuneet toimivat mm. animaattoreina, sarjakuvantekijöinä, kuvittajina, kuvataiteilijoina, opettajina ja valokuvaajina.

Yksilöllistä ohjausta tarjoavan intensiivisen treenin 4 lähijaksoa.
Jaksojen välillä tehdään harjoitustehtäviä.

Ensimmäinen lähijakso 12.2.-14.2. /

Oma ilmaisuni, omat ajatukseni.
Syventyminen eri välineisiin.

Toinen lähijakso 26.2.-28.2. /

Ilmaisun rosojen hiominen - kuvan käsikirjoittaminen.
Työskennellään omavalintaisella ilmaisuvälineellä.

Kolmas lähijakso 11.3.-13.3. /

Miljoona toteutusta. Ennakkotehtäväsi on julkaistu: uskalla ajatella uusiksi.
Kill Your Darlings.

Neljäs lähijakso 25.2.-27.3. /

Koko osaamisellani ennakkotehtäviin.
Uskallan ilmaista - minun ajatukseni ovat taidetta.

Perjantai 8-16

Kevään 2020 yhteishaun ennakkotehtävien palautuspäivä on 1.4.2020.

Visuaalisen alan taidekorkeakoulujen pääsykokeisiin valmistautuvalle.Valmennus sopii henkilöille, jotka tulevat hakemaan esimerkiksi Aalto-yliopiston taideteollisille linjoille, Kankaanpään taidekouluun, LAB:iin, LAMK:iin, Lapin yliopistoon tai Turun kuvataideakatemiaan.

Opettajana kurssilla toimii kuvanveistäjä Sampo Malin.

Majoitus

Opistolla on mahdollista majoittua edulliseen hintaan.

Intensiiivikurssin hinta on 990,00 €.

Opintomaksuun sisältyy opetus ja henkilökohtainen ohjaus, sekä koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi. Opistolla on myös mahdollista asua edullisesti.

• Hakuaika 31.1.2020 asti.
  • 12.2.2020 alkavaan koulutukseen voit hakea alla olevasta painikkeesta