Kuvataiteiden valmennuskurssi

Oletko valmis taidekorkeakoulujen pääsykokeita varten - tule intensiiviselle seitsemän kuukauden valmennuskurssille ja löydä oma äänesi!

Opetus tapahtuu opiskelijakeskeisesti tutustumalla aluksi jokaisen omaan osaamiseen harjoitusten lomassa. Tämän jälkeen suuntaudutaan niihin ilmaisukeinoihin, joita opiskelija tulee valitsemallaan alalla tarvitsemaan. Lopuksi keskitytään ennakkotehtäviin, sekä käsitellään pääsykokeita ja haastattelutilanteita.

Syyskuu 2020 - maaliskuu 2021

Kuvataiteiden valmennuskurssi on seitsemän kuukautta kestävä intensiivinen valmennusjakso visuaalisten alojen taidekorkeakoulujen pääsykokeita varten. Kurssi koostuu 13 lähiopetusjaksosta. Opetus ajoittuu torstaista perjantaihin, joten se mahdollistaa esimerkiksi työssäkäynnin väliviikoilla.

Valmennuksen päämäärä on huhtikuun 2021 alussa sulkeutuva yhteishaku ja siihen liittyvät pääsykoetehtävät. Pääpaino on visuaalisen kulttuurin aloilla - opetusohjelma on rakennettu niin, että jokainen lähiopetusjakso antaa uusia työkaluja maaliskuun pääsykoetehtävien tekoa varten.

Valmennuksessa perehdytään taidehistoriaan ja nykytaiteen monialaiseen kenttään. Perinteisistä kuvataiteista voit opiskella mm. maalaamista, kuvanveistoa ja piirtämistä. Opit halutessasi myös kuvakerrontaa, animaatiota, valokuvaamista ja digitaalista piirtämistä. Aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla. Ollaan kiinni siinä, mitä taiteen kentällä tapahtuu juuri nyt. Opetuksessa valmistaudutaan myös itse pääsykokeisiin, haastatteluihin ja treenataan motivaatiokirjeen kirjoittamista.

Valmennuksen pointtina on vahvistaa hakijan omaa ilmaisua eli omaa ääntä, jotta pystyt näyttämään ennakkotehtävissä todellisen osaamisesi ja pääsykokeissa kaiken potentiaalisi. Tärkeää on löytää joustavuus haasteiden edessä, jolloin pääsykokeisiin on hyvä mennä. Valmentava taidelinja tarkoittaa yksilöllistä ohjausta, keskustelua ja iloista yhdessä oppimista, joka tekee näkyväksi ja voimaannuttaa.

Meiltä saat henkilökohtaista ohjausta, monipuolisia harjoituksia ja rakentavaa reflektointia!

Opiskelijana käytössäsi on:

•    tila taiteelliseen työskentelyyn
•    tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
•    työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
•    asiantuntevien opettajien konsultaatio

Muurlan opiston linjoilta on päästy jatko-opiskelemaan valokuvausta, kuvataiteita, muotoilua, 3D-animointia, animaatiota, graafista suunnittelua ja niin edelleen. Opistostamme valmistuneet toimivat mm. animaattoreina, sarjakuvantekijöinä, kuvittajina, kuvataiteilijoina, opettajina ja valokuvaajina.

Koulutus rakentuu seitsemän kuukauden ja 13 lähijakson ajalle.
Aikataulutus: opetusta torstaisin kello 12-20 ja perjantaina kello 8-16 (ellei poikkeuksia)

SYYSKUU

10.-11.9.2020  Orientaatio ja tutustuminen: Kuvataiteiden valmennuskurssi alkaa!

Oma ilmaisuni, omat ajatukseni.
Syventyminen eri välineisiin.

24.-25.9. Maalin ja kynän jäljet maalauspinnalla. Epätasaisuus on tarkoituksenmukaista.

LOKAKUU

8.-9.10. Kuvan rakentaminen ja katsominen. Miten kiinnostavasta tulisi vieläkin kiinnostavampi?

22.-23.10. Väri kuvassa, väri ympäristössä.

MARRASKUU

12.-13.11. Minä taiteilijana - miten ilmaisen, mistä kerron, mikä minua kiinnostaa?

26.-27.11. Tarina kuvan katsojan silmin. Sisällön merkitys.

JOULUKUU

10.-11.12.  Teosidean ja teoksen ero. Voiko teosideaa luonnostella liikaa.

TAMMIKUU 2021

7.-8.1. Tälläkin tavoin voi taidetta toteuttaa. Vai mitä tästä oikein tulee?

21.-22.1. Minun taiteeni. Minun ilmaisuni.

HELMIKUU

4.-5.2. Tukea oman ilmaisun hiomiseen.

18.-19.2. Edellisten vuosien ennakkotehtävät, mitä voi tulla vastaan.

MAALISKUU

11.-12.3. Miljoona toteutusta. Ennakkotehtäväsi on julkaistu: uskalla ajatella uusiksi.
Kill Your Darlings.

25.-26.3. Koko osaamisellani ennakkotehtäviin.

Uskallan ilmaista - minun ajatukseni ovat taidetta.

Visuaalisen alan taidekorkeakoulujen pääsykokeisiin valmistautuvalle. Valmennus sopii henkilöille, jotka tulevat hakemaan esimerkiksi Aalto-yliopiston taideteollisille linjoille, Kankaanpään taidekouluun, LAB:iin, LAMK:iin, Lapin yliopistoon, Turun Taideakatemiaan tai Kuvataideakatemiaan.

Opettajana kurssilla toimii kuvanveistäjä Sampo Malin.

Majoitus

Opistolla on mahdollista majoittua edulliseen hintaan.

Kurssimaksu kuukaudessa on 270 € ja seitsemän kuukauden intensiivitreeni maksaa yhteensä 1890 €.
Opintomaksuun sisältyy opetus ja henkilökohtainen ohjaus, sekä koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi. Opistolla on myös mahdollista asua edullisesti.

Huomaathan, että tähän koulutukseen osallistuminen lasketaan sivutoimiseksi opiskeluksi, eikä sen näin ollen pitäisi vaikuttaa mahdollisiin etuuksiisi. Varmista oma henkilökohtainen tilanteesi ennen aloittamista. Kts. lisätietoja Kela