Kuvataiteiden valmennuskurssi

Oletko valmis taidekorkeakoulujen pääsykokeita varten - tule intensiiviselle valmennuskurssille ja löydä oma äänesi!
Opetus tapahtuu opiskelijakeskeisesti tutustumalla aluksi jokaisen omaan osaamiseen ja vahvuuksiin harjoitusten lomassa. Tämän jälkeen suuntaudutaan niihin ilmaisukeinoihin, joita opiskelija tulee valitsemallaan alalla tarvitsemaan. Lopuksi keskitytään ennakkotehtäviin, sekä käsitellään pääsykokeita ja haastattelutilanteita.

Valmennuksen pointtina on vahvistaa hakijan omaa ilmaisua eli omaa ääntä, jotta pystyt näyttämään ennakkotehtävissä todellisen osaamisesi ja pääsykokeissa kaiken potentiaalisi. Tärkeää on löytää joustavuus haasteiden edessä, jolloin pääsykokeisiin on hyvä mennä. Kuvataiteiden valmennuskurssi tarkoittaa yksilöllistä ohjausta, keskustelua ja iloista yhdessä oppimista, joka tekee näkyväksi ja voimaannuttaa.

Monimuotona toteutettava valmennus pidetään neljänä lähiopetusjaksona ajalla 3.2.-26.3.2021

Kuvataiteiden valmennuskurssi on kaksi kuukautta kestävä intensiivinen valmennusjakso visuaalisten alojen taidekorkeakoulujen pääsykokeita varten. Kurssi koostuu neljästä lähiopetusjaksosta. Opetus ajoittuu keskiviikosta perjantaihin, joten se mahdollistaa esimerkiksi työssäkäynnin väliviikoilla.

Valmennuksen päämäärä on huhtikuun alussa sulkeutuva yhteishaku ja siihen liittyvät pääsykoetehtävät. Pääpaino on visuaalisen kulttuurin aloilla - opetusohjelma on rakennettu niin, että jokainen lähiopetusjakso antaa uusia työkaluja maaliskuun pääsykoetehtävien tekoa varten.

Valmennuksessa perehdytään ja nykytaiteen monialaiseen kenttään. Perinteisistä kuvataiteista voit opiskella mm. maalaamista, kuvanveistoa, piirtämistä ja tutustut siihen mitä apukeinoja taidehistoria antaa sinulle. Opit halutessasi myös kuvakerrontaa, animaatiota, valokuvaamista ja digitaalista piirtämistä. Aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla. Ollaan kiinni siinä, mitä taiteen kentällä tapahtuu juuri nyt. Opetuksessa valmistaudutaan myös itse pääsykokeisiin, haastatteluihin ja treenataan motivaatiokirjeen kirjoittamista.

Meiltä saat henkiökohtaista ohjausta, monipuolisia harjoituksia ja rakentavaa reflektointia!

Opiskelijana käytössäsi on:

•    tila taiteelliseen työskentelyyn
•    tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
•    työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
•    asiantuntevien opettajien konsultaatio

Muurlan opiston linjoilta on päästy jatko-opiskelemaan valokuvausta, kuvataiteita, muotoilua, 3D-animointia, animaatiota, graafista suunnittelua ja niin edelleen. Opistostamme valmistuneet toimivat mm. animaattoreina, sarjakuvantekijöinä, kuvittajina, kuvataiteilijoina, opettajina ja valokuvaajina.

Yksilöllistä ohjausta tarjoavan intensiivisen treenin 4 lähijaksoa.
Jaksojen välillä tehdään harjoitustehtäviä.

Ensimmäinen lähijakso 3-5.2.2021 /

Jokaisella meistä on omat vahvuutemme taiteellisessa ilmaisussa. Välillä sitä vain ei itse huomaa, koska katsoo taidettaan liian läheltä.

Lähijaksolla kaivamme esiin nämä vahvuudet, sekä sen mihin suuntaan niitä haluaisi viedä, miten ja millä tekniikalla toteuttaa, sekä tutustutaan muidenkin ilmaisuvälineiden mahdollisuuksiin.
Tämän jakson jälkeen tiedät mihin suuntaan lähdet kehittämään taiteellista ilmaisuasi, pääsykokeita varten.

Toinen lähijakso 17-19.2. /

Hiomme taiteellisen ilmaisun sisältöä ja hienovaraisia seikkoja. Tarkoituksena on, että katsoja löytää teoksistasi sen, mitä siinä kerrot. Tarkennetaan siis omia ilmaisuvälineitä, sekä kuvan kertomaa tarinaa.
Taide on se mitä sinun ajatuksesi ovat. Tuodaan se siis muiden nähtäville.

Kolmas lähijakso 10-12.3. /

Joskus kehittymisemme suurimpina esteinä on Minä itse. Kill Your Darlings, eli katsomme uudesta suunnasta mihin kaikkeen sinä oikeasti kykenet. Unohdetaan hetkeksi vanhat ideat, ja tehdään jotain aivan muuta. Katsotaan, löydätkö tuoreen lähestymistavan ennakkotehtäviä varten.

Käydään yhdessä lävitse edellisten vuosien ennakkotehtäviä ja sitä mihin niillä pyritään.

Neljäs lähijakso 24-26.3. /

Sinä saat tehdä ennakkotehtäviä, ja opettaja pitää huolen siitä että teet ne koko potentiaalillasi!
Opettaja ei auta miettimään tai tekemään ennakkotehtäviä, vaan opastaa ja kannustaa sinua koko osaamisesi käyttämiseen niin ennakkotehtävien kanssa kuin pääsykokeissakin. Tässä vaiheessa usko itseen saattaa horjua, mutta kannustetaan ja autetaan toisiamme koko opiskeluporukalla.

Perjantai kello 9-16

Kevään 2021 yhteishaun ennakkotehtävien palautuspäivä on 31.3.2021.

Visuaalisen alan taidekorkeakoulujen pääsykokeisiin valmistautuvalle.Valmennus sopii henkilöille, jotka tulevat hakemaan esimerkiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan, Aalto-yliopiston taideteollisille linjoille, Kankaanpään taidekouluun, LAB:iin, LAMK:iin, Lapin yliopistoon tai Turun taideakatemiaan.

Opettajana kurssilla toimii kuvanveistäjä, KuM Sampo Malin.

Majoitus

Opistolla on mahdollista majoittua edulliseen hintaan.

Intensiiivikurssin hinta on 1190,00 €.

Opintomaksuun sisältyy opetus ja henkilökohtainen ohjaus, sekä koulupäivisin maittava ja terveellinen lounas ja iltapäiväkahvi.

• Hakuaika 20.1.2021 asti
  • Vahvistamme kurssin toteutumisen sinulle sähköpostiisi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen
  • Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän tai force majeure syiden vuoksi
  • 3.2.2021 alkavaan koulutukseen voit hakea alla olevasta painikkeesta