Koodileiri

• 11.-13.6.2019, ti-to, kello 9-15

Koodileirillä käytetään ohjelmointialustana GDevelop 5 -ohjelmistoa. GDevelop on visuaalinen peliohjelmointityökalu 2D-pelien rakentamiseen, jonka keskeiset ominaisuudet ovat pelihahmojen hallinta ja logiikan koodaus, animointi, piirtäminen ja kohtausten, tasojen ja muuttujien hallinta. Kurssin harjoitustyön aloitamme tasohyppelypelistä, johon GDevelop antaa paljon valmiita työkaluja. Kokeilemme myös muuntyyppisiä pelejä ja halutessaan opiskelija voi aloittaa itse työstämään omaa projektiaan.

GDevelop on ilmainen ja toimii Windowsissa, Macissa ja Linuxissa. GDevelopilla tehdyt pelit voidaan julkaista HTML5-muodossa, jolloin ovat pelattavissa sellaisinaan missä tahansa selaimessa, tai Windowsin tai Ubuntu Linuxin natiivina sovelluksina. Kurssilla ei julkaista oppilaiden pelejä, mutta halutessaan opiskelijat voivat julkaista omia töitään myöhemmin. GDevelop on saatavilla monilla kielillä, mutta ei vielä suomeksi. Kurssilla käytetään englanninkielistä versiota. Opetus on suomeksi ja opiskelijan ei tarvitse osata englantia, mutta kaikki koodaamisessa käytettävät komennot ja ohjelmiston käyttöliittymä ovat englanniksi.

Leirin tavoitteet

• tutustua GDevelop 5 ohjelmistoon
  • ymmärtää pelien logiikka, mitä pelisuunnitteluun kuuluu
  • kokeilla peliohjelmoinnin keskeisiä käsitteitä käytännössä, kuten sprite, muuttujat, ohjelmoinnin perusteet, animointi
  • päästä sisälle loogiseen ajattelumalliin, joka on edellytyksenä kaikkeen ohjelmointityöhön
Leirin jälkeen voit jatkaa koodausta kotona. GDevelop 5 toimii tietokoneen Internet-selaimessa tai voit ladata sen omalle koneellesi (Windows/Mac/Linux). Koodaus on taito, josta tulee olemaan sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa niin koulussa kuin vapaa-ajan harrastuksissa.

Ikäsuositus

• Koodileiri sopii parhaiten 10-11 -vuotiaille. Huom. ohjelmointialusta käyttöliittymä on englanniksi.

Ota mukaan

• Oppivainen mieli
  • Mukavat vaatteet

Mikko Virtaperko, Mainostoimisto Kuke

• Hinta 135 €/leiriläinen
  • Hinta sisältää ammattitaitoisen ja mukaansatempaavan opetuksen, leirillä käytettävät materiaalit, vakuutuksen sekä maittavan kotiruokalounaan ja ravitsevan välipalan leiripäivinä.
  • Leiriläinen saa leirikirjeen postissa ennen leiriä.

• lmoittaudu leirille tästä.
  • Ilmoittautumislomakkeen lisätietoja -kohtaan voit kirjoittaa osallistuvan lapsen nimen ja iän.
  • Vahvistamme leirin toteutumisen vanhemman sähköpostiin viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Leirin laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua.
  • Pidätämme oikeuden leirin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.