Halipysäkki ja logoisa lapsuus -luento

Kuinka tukea ja kannustaa lapsen tervettä kehitystä? Kasvattaja, äiti, isä, ohjaaja, opettaja sekä lapsen kasvusta ja kehityksestä kiinnostunut tervetuloa kuuntelemaan aiheesta Muurlan Opistolle Logoisa lapsuus -luennolle! Saa vinkkejä ilon ja rohkeuden ammentamisesta lapsen elämään sekä kuulemaan, miten lapsenkin elämässä tarkoitus ja vastuu kasvattavat itsetuntoa ja asennetta.

Halipysäkillä pääset konkreettisesti yhdessä lapsen kanssa kokemaan miten levottomuus, unihäiriöt ja kiukuttelu talttuvat rauhoittavalla kosketuksella. Läheisyyttä ja läsnäoloa voidaan tukea pienillä yksinkertaisilla asioilla. Tutkimustieto tukee vahvasti halin ja hieronnan merkitystä.

”Tarina siilin sydänsykkyrästä kertoo miten siili pitää pitkän lepotauon talvihorroksessa ja lepakkokin jää hetkeksi oksapysäkilleen.”

Logoisa lapsuus -luento perjantai 25.1. kello 17-19

• Mistä ammennan iloa ja rohkeutta lapsen elämään?
  • Miten tuen lapsen omanarvontunnon ja ihmisyyden kasvua?
  • Kannustammeko lasta kantamaan vastuuta lapselle sopivassa suhteessa ?
  • Lapsen kyky selviytyä elämän eri tilanteissa vahvistuu onnistumisen ja oppimisen myötä. Lapsenkin elämässä tarkoitus ja vastuu kasvattavat itsetuntoa ja asennetta.

Halipysäkki lauantai 26.1. kello 12-15

Halipysäkillä lapsen ja vanhemman yhteisessä kehotyöskentelyssä haetaan leikkimielellä levollisuutta ja lämmintä läheisyyttä. Venytellen, kaikki aistit mukana mielikin rauhoittuu. Opetellaan yhdessä rauhoittumaan ja kuuntelemaan omaa kehoa. Menetelmän on todettu tukevan myös keskittymistä ja muita oppimisen taitoja.

• venytellään yhdessä
  • opitaan kunnioittavasta kosketuksesta
  • kosketuksen etiketti
  • rauhoitutaan leppoisaan läsnäoloon

Mitä muuta halipysäkki voi tarjota?
”kahdenkeskeistä laatuaikaa esikoisen kanssa”
”yhteinsen harrastuksen tyttären kanssa”
”venyttely- ja rentoutusharjoituksia”
”rauhoittumista”

Täältä voit lukea väestöliiton tietoa kosketuksen merkityksestä tai tästä siitä kuinka syli suojaa aivoja.

Ota mukaan

Venyttelyyn sopivat mukavat ja lämpimät vaatteet.

Luento sopii kaikille kasvattajille, äideille, isille, ohjaajille, opettajille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Halipysäkki sopii rauhoittavasta kosketuksesta ja lapsen kanssa vietetystä yhteisestä ajasta kiinnostuneille. Lapset (5-12v.) vanhemman tai isovanhemman, kummin tai muun luottoaikuisen seurassa.

Luennoitsija ja kouluttajana toimii KM, luokanopettaja Riitta Mursula-Innanen

• Logoisa lapsuus -luento ja Halipysäkki 55 €/henkilö+halipari
  • Pelkkä luento 20 €/hlö
  • Pelkkä Halipysäkki 38 €/halipari (lounaan ostomahdollisuus ennen kurssia)

• Vielä ehdit ilmoittautumaan luennolle sekä/tai halipysäkille.
  • Ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä voit ilmoittaa osallistuvan lapsen iän.
  • Laskutus tapahtuu ennen tapahtumaa.
  • Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.