Graafinen suunnittelu

Monimuotokoulutuksessa opiskellaan graafista suunnittelua sekä viestinnän käytäntöjä. Koulutus rohkaisee jatkuvaan oppimiseen ja uusien asioiden omaksumiseen, sillä ala on jatkuvasti kehittyvä ja sidoksissa yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Koulutus antaa alan ohjelmien peruskäytännöt ja ammatillisen sanaston.

Opinnot koostuvat graafisen suunnittelun perusteista, jotka yhdistävät vanhoja viestinnällisiä tekniikoita uusiin. Ne sisältävät mm. koodausta, typografiaa, taittoa, kuvitusta, valokuvausta sekä pakkaussuunnittelua. Opit myös kehittämään omaa ilmaisuasi sekä toimimaan myös ryhmässä muiden suunnittelijoiden kanssa.

Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on graafisen suunnittelun perustiedot ja -taidot hallussaan. Opiskelija pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia graafisia materiaaleja sekä webiin, että painovalmiiksi tuotteeksi asti.

Koulutus tapahtuu 26.10.2019-17.5.2020 välisenä aikana.

1. Johdanto

• Teorialuento
  • Google-ympäristö
  • Odotukset koulutuksesta
  • Oppimispäiväkirja (Adobe-portfolio, Blogger, Squarespace, Webflow). Photoshopin käyttöliittymän opettelu, piirtotyökalut, valinnat, tasot, värisäädöt kuvien korjailu ja tallennus.

2. Kuva

• Teoria, valokuvan käyttö painossa ja digissä, värioppi
  • Photoshopin perusteet graafikon näkökulmasta. (Bannerien teko, kuvakoot somessa, Art boards, web-formatointi, tasomaskit)
  • Kuvitusta käsin eri tekniikoilla (muste, akryylit, tussit, väärällä kädellä, ilman suteja, silmät kiinni)
  • Kuvitusten vektorointi ja syvääminen paino- ja digityötä varten
  • Illustratorin työympäristö, perusmuodot, piirtotyökalu, värit, pikselikuvien vektorointi, tallennus.

3. Taitto

• Typografian teoria, eri painotekniikat
  • InDesignin perusteet (tekstin muotoilu, merkki- ja kappaletyylit, sivupohjien käyttö, kuvien tuonti ja käyttö taitossa)

4. Web/koodaus

5. Portfolio

• Teoria, mikä tekee hyvä portfolion?
  • Oman identiteetin ja brändin suunnittelu, fyysisen ja digitaalisen portfolion suunnittelu

6. Konseptointi

• Teorialuento, millainen on toimiva verkkosivu tänä päivänä?
  • Verkkosivujen luonti helposti ilman koodausta
  • Domainin hallinta
  • Kuvan ja tekstin käyttö
  • Asiakastapaaminen ja briiffi
  • NB = New business, konseptin luonti, konseptoinnin ja ideoinnin opettelua, moodboardin ja presentaation suunnittelu, logoluonnostelu
  • Kustannusarvion suunnittelu

7. Portfolion kritiikki

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa opetus tapahtuu lähijaksojen lisäksi etäopiskeluna. Koulutus kattaa opetusta lähijaksoilla Muurlan Opistolla sekä etäopiskelua lähijaksojen ympärillä. Lähijaksoilla keskitytään lähinnä käytettävien ohjelmien opetteluun. Lähijaksojen välissä tapahtuvan etäopiskelun yhteydessä tehdään monipuolisesti harjoitustöitä, katsellaan opetusvideoita ja luetaan lisämateriaalia. Koulutuksessa verkko-oppimisympäristönä toimii Google Classroom.

Lähiopetusjaksot:

• 26.-27.10.2019
  • 14.12.2019
  • 25.1.2020
  • 29.2.2020
  • 28.-29.3.2020
  • 25.-26.4.2020
  • 16.-17.5.2020

Lähiopetuspäivät alkavat klo 9 ja päättyvät klo 15.

Koulutus sopii hyvin sekä vasta-alkajille, että jo aiheeseen/ohjelmiin hieman tutustuneille. Tietokoneen perustaidot tulee hallita. Koulutuksen aikana jokainen oppii soveltamaan graafisten ohjelmien käyttöä omassa työssään tai harrastuksessaan. Muurlan Opistolla lähijaksoilla työskennellään Windows-ympäristössä. Suosittelemme, että koulutukseen tullessa hallitsee Windows-ympäristön. Oman kannettavan tietokoneen voi myös tietysti tuoda kurssille omaksi työkoneeksi.

Miska Lehto on Aalto-yliopistossa opiskeleva visuaalisen viestinnän muotoilija. Nuorena mainosmaailmaan lähtenyt Lehto on tehnyt uraa valokuvaajana, kuvankäsittelijänä, graafikkona ja kouluttajana. Asiakkaisiin kuuluvat mm. Sokos, Aarikka, Veikkaus, Red Bull ja Vegemessut. Luennoitsijana hänelle on tärkeää, että jokainen saa henkilökohtaista opetusta ja ryhmäopetuksessa kaikki pysyvät mukana. Rento ja helposti lähestyttävä opetusmekaniikka tekevät oppimisesta hauskaa ja ikimuistoista.

Huomioitavaa

Koulutuksen aikana kotikoneella tulee olla mahdollisuus käyttää koulutuksessa käytettäviä ohjelmia (Adoben PhotoShop, InDesign, Illustrator) sekä mahdollisuus etäopiskeluun (tietokone internet-yhteydellä). Muurlan Opiston opiskelijana sinun on mahdollista saada Adoben ohjelmat oppilashintaan koulutuksen ajaksi.

• Koulutuksen hinta on 1290,00 €/hlö.
  • Koulutuksen hinta sisältää ammattitaitoisen opetuksen, etäopetuksen sekä lounaan ja kahvit koulutuspäivinä.
  • Koulutuksen voi maksaa myös neljässä erässä.
  • Opistolla voi lähijaksojen aikaan yöpyä edulliseen hintaan.

• Ilmoittautuminen koulutukseen on käynnissä.
  • Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 26.9.2019.
  • Varmistat koulutuspaikkasi maksamalla 200 € varausmaksun, joka hyvitetään sinulle 1. kurssilaskun yhteydessä. Lisätiedot ilmoittautumislomakkeessa.
  • Päätös koulutuksen aloituksesta tehdään yhtä kuukautta ennen ensimmäistä koulutuksen lähipäivää. Jos koulutus peruutetaan, varausmaksu maksetaan takaisin ilmoittamallesi tilille. Mikäli itse peruutat osallistumisesi, varausmaksua ei palauteta.
  • Saat koulutusinfon sekä 1. erän laskun hyvitettynä varausmaksulla ennen koulutuksen alkua.
  • Pidätämme oikeuden aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.