Animaatio

Animaatiolinjan yksivuotisen koulutuksen aikana tutustumme animaation tekniikoihin, kuten stop motion- ja piirrosanimaatio, sekä niihin tarvittaviin laitteisiin ja ohjelmiin. Käymme läpi elokuvanteon keskeisimmät osa-alueet kuten käsikirjoitus, kuvakerronta, kuvaus, lavastus ja äänitys. Tavoitteena on antaa laaja yleiskuva animaation ja elokuvan mahdollisuuksista ja auttaa löytämään itselle ominaisimmat ilmaisukeinot.

• Animaation tekniikka

Mitä kaikkea animaatiolla on tehty ja voi tehdä? Tutustumme animaation historiaan erityisesti eri tekniikoiden ja ilmaisullisten vaihtoehtojen näkökulmasta. Teemme animointiharjoituksia ihmisillä, esineillä, luonnonmateriaaleilla, vahalla.  Perinteinen pala-animaatio, piirros- ja tietokonepala-animaatio tulevat tutuiksi. Stop motion -animaation kautta perehdymme järjestelmäkameran käyttöön. Editointiin käytämme Adoben Premiere-ohjelmaa. Piirros- ja vektoripala-animaatiot teemme Adoben Animatella.

• Animaation liikekieli

Kuinka animaatiohahmot saadaan elämään, ilmentämään tunnetiloja ja reaktioita? Kuinka luodaan vaikutelma massasta, painovoimasta ja liike-energiasta? Tutkimme liikettä animoimalla, piirtämällä ja itseämme liikuttamalla.

• Kuvallinen ilmaisu

Kuinka luoda tunnelmia ja vaikutelmia, välittää informaatiota kuvallisin keinoin? Huomion kohteina ovat ilmaisun selkeys, kuvapinnan käyttö, sommittelu, rajaus, värien käyttö, rytmi, dynamiikka ja liikkeen ja draaman tuntu.

• Elokuvakerronta

Kuinka kuljettaa liikkuvaa kuvaa, ja kertoa tarinaa? Elokuvallinen muoto nivoo kaikki edellä mainitut osa-alueet yhteen. Harjoitellaan elokuva-analyysia, storyboardin tekoa ja käsikirjoittamista, lavastusta, editointia, ääni- ja valaisutekniikkaa.

Lue lisää opiskelusta animaatiolinjan blogista

Animaatiolinjan Youtube-kanava

Animaatiolinjan blogi     Animaatiolinjan Youtube-kanava

Animaatiolinjalla sinulla on käytössäsi

• tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
  • työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
  • asiantuntevien opettajien konsultaatio

Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta.

Monipuolisuutensa vuoksi koulutus sopii paitsi animaatio-, peli-, tai elokuva-alalle suuntautuville, myös kaikille taiteesta, viestinnästä ja itseilmaisusta kiinnostuneille. Opinnot painottavat ilmaisua ja tekemällä oppimista. Teoria nivoutuu käytännön kokeiluihin, aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla. Vuoteen mahtuu useita elokuvaprojekteja.

Tietoa opintomaksuista löydät täältä.

• Tiedustele peruutuspaikkoja syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen; toimisto@muurlanopisto.fi tai 044 758 1500.
  • Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
  • 2020 syksyllä alkavaan koulutukseen voit hakea alla olevasta painikkeesta.