Animaatio

Animaatiolinjan yksivuotisen koulutuksen aikana tutustumme animaation tekniikoihin, niihin tarvittaviin laitteisiin ja ohjelmiin, sekä elokuvanteon keskeisimpiin osa-alueisiin. Opinnot painottavat ilmaisua ja tekemällä oppimista. Teoria nivoutuu käytännön kokeiluihin, aiheita tutkitaan monipuolisesti välineitä ja näkökulmia vaihtamalla. Vuoteen mahtuu useita elokuvaprojekteja.

Tavoitteena on antaa laaja yleiskuva animaation ja elokuvan mahdollisuuksista ja auttaa löytämään itselle ominaisimmat ilmaisukeinot.

• Lukuvuosi alkaa 1.9.2021 ja päättyy 27.5.2022.

• Animaation tekniikka

Mitä kaikkea animaatiolla on tehty ja voi tehdä? Tutustumme animaation historiaan erityisesti eri tekniikoiden ja ilmaisullisten vaihtoehtojen näkökulmasta. Perinteiset Stop motion -tekniikat kuten nukke-, vaha-, ja pala-animaatio tulevat tutuiksi. Perehdymme myös piirros- ja tietokonepala-animaatioon. Stop motion -animaation kautta opimme käyttämään järjestelmäkameraa ja Dragonframe-ohjelmaa. Piirros- ja vektoripala-animaatioon käytämme Adoben Animatea, ja editointiin Adoben Premiereä.

• Animaation liikekieli

Kuinka animaatiohahmot saadaan elämään, ilmentämään tunnetiloja ja reaktioita? Kuinka luodaan vaikutelma massasta, painovoimasta ja liike-energiasta? Tutkimme liikettä animoimalla, piirtämällä ja itseämme liikuttamalla.

• Kuvallinen ilmaisu

Kuinka luoda tunnelmia ja vaikutelmia, välittää informaatiota kuvallisin keinoin? Huomion kohteina ovat ilmaisun selkeys, kuvapinnan käyttö, sommittelu, rajaus, värien käyttö, rytmi, dynamiikka ja liikkeen ja draaman tuntu.

• Elokuvakerronta

Kuinka kuljettaa liikkuvaa kuvaa, luoda oma elokuvallinen maailma ja kertoa tarina?
Harjoittelemme kuvaamista, editointia, storyboardin tekoa, käsikirjoittamista, lavastusta, sekä ääni-ja valaisutekniikkaa.

Lue lisää opiskelusta animaatiolinjan blogista

Animaatiolinjan Youtube-kanava

Animaatiolinjan blogi     Animaatiolinjan Youtube-kanava

Animaatiolinjalla sinulla on käytössäsi

• tietokoneluokka skannereineen ja tulostimineen sekä Adobe Creative Cloud -ohjelmistot
  • työskentelymahdollisuus ympäri vuorokauden
  • asiantuntevien opettajien konsultaatio

Muurlan Opisto saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) opintoseteliavustusta.

Monipuolisuutensa vuoksi koulutus sopii paitsi animaatio-, peli-, tai elokuva-alalle suuntautuville, myös kaikille taiteesta, viestinnästä ja itseilmaisusta kiinnostuneille.

Animaatio-ohjaaja, taideopettaja Mark Ståhle

Tutustu kattavaan uuden hakijan infosivuun täällä

• Oppilasvalinnat koulutuksiin tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella.
  • Ilmoittautuminen vuoden 2021-2022 kansanopistolinjalle on avautunut!