Akryylimaalauskurssi verkossa

Tervetuloa virtuaaliselle maalausmatkalle inspiroitumaan ja oppimaan uutta maalaamisesta!

Kurssilla tutustutaan lyhyesti eri maalaustekniikoihin ja -tarvikkeisiin sekä tehdään yleiskatsaus värioppiin ja taiteen historiaan. Pääpaino kurssilla on käytännön tekemisessä. Kurssilla rakennetaan itse omat maalauspohjat ja maalataan verkon välityksellä yhdessä opettajan ohjauksessa kaksi maalausta akryyliväreillä. Tavoitteena on maalata itseä puhuttelevalla teemalla ja lähestymistavalla. Tärkeintä ei ole tekninen suoritus, eikä ole väärää tapaa maalata. Kurssin lopussa pystytetään verkkoon yhteinen virtuaalinen taidenäyttely. Kurssi pidetään kokonaan verkossa, joten osallistua voit kauempaakin. Ja osallistuaksesi sinun ei tarvitse lähteä kotoa kauemmas.

Akryyliväreillä maalaaminen on vaivatonta, sillä ne kuivuvat nopeasti. Kun akryylimaali on kuivunut, sen päälle voi maalata aina uuden kerroksen. Akryylimaalit ovat vesiliukoisia, joten liuottimia ei tarvita.

• Lauantai 9.10. kello 10-14.30 ja sunnuntai 10.10. kello 10-12.15 &
  • Lauantai 16.10. kello 10-14.30 ja sunnuntai 17.9. kello 10-12.15

Sislt

• Tutustutaan lyhyesti eri maalaustekniikoihin ja -tarvikkeisiin
  • Tehdään katsaus värioppiin ja taiteen historiaan
  • Tehdään yhdessä omat maalauspohjat (2 kpl)
  • Maalataan kaksi teosta akryyliväreillä
  • Pidetään virtuaalinen taidenäyttely

• Kurssi sopii kaikille maalaamisesta kiinnostuneille. Aiempaa maalauskokemusta et tarvitse.​​

” Maalaukseni syntyvät intuitiivisuudesta, väristä ja liikkeestä. Kuvan tekemisessä minua kiehtoo oma mielen maisema yhdistyneenä ympäröivään olemassa olevaan hetkeen. Ymmärrykseen näkemästä vaikuttaa katsojan oma mieli, joka peilautuu takaisin maailmaan uutena ajatuksena. Tämä vuoropuhelu luo tärkeän merkityksen kuvataiteelleni.”

Huomioitavaa

Kurssilaisen tulee itse hankkia kurssilla käytettävät välineet:

• Maalauspohjiin 2 MDF-levyä: minimissään 5 mm paksuista, koko oman toiveen mukaan, mutta minimissään 30x30 cm
  • Hiekkapaperia
  • Puuliimaa
  • Leveä sivellin (tavallinen seinänmaalussivellin käy hyvin)
  • Gessoa
  • Akryylimaaleja
  • Värien sekoittamista varten esim. muovisia isoja purkinkansia tai muita muovipurkkeja tai leivinpaperia
  • Maalaussiveltimiä, jotka sopivat akryylimaalaukseen
  • Vesikuppi
  • Akryyli medium (ei pakollinen, mutta suositeltava)
  • Maalausteline (vaihtoehtoisesti voi maalata pöydällä tai lattialla) ja suojavaatetus

Tarvikkeita saa edullisesti esim. Clas Ohlsonilta tai Puuilosta. MDF-levyä saa esim. Byggmaxista / Puuilosta.

Opetus tapahtuu etäopetuksena. Tätä varten sinulla tulee olla käytössä Internet-yhteydellä varustettu tietokone, jossa on kamera sekä mikrofoni. Tarvitset myös Google-tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen, jotta pääset sisälle Google Meet-opetustilaan. Maalaamista varten varaa itsellesi rauhallinen paikka ja suojattu taso / maalausteline.

• Kurssin hinta 145 € / hlö
  • Kurssihinta sisältää ammattitaitoisen opetuksen kahtena viikonloppuna. Tarvikkeet opiskelija hankkii ja kustantaa itse.​​​​​

• Ilmoittaudu kurssille viimeistään 25.9.2021.
  • Vahvistamme kurssin toteutumisen sinulle sähköpostiisi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen
  • Kurssin laskutus tapahtuu ennen kurssin alkua
  • Pidätämme oikeuden kurssin peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä aikataulu- ja opetusmuodon (lähi/etä) ja muihin vastaaviin muutoksiin erityisissä poikkeustilanteissa.