Ainutlaatuinen elämäni - omaelämäkerrallinen kirjoituskurssi

Kurssilla omaa elämänkulkua tarkastellaan uusista näkökulmista sellaisena kuin se meille tällä hetkellä näyttäytyy. Elämään suuntaudutaan arvo- ja tarkoituskeskeisesti.

Tarkoituskeskeisen viitekehyksen kurssille antaa psykiatrian ja neuropsykologian prosessori Viktor E. Franklin kehittämä logoterapia, josta käytetään myös nimityksiä logofilosofia ja eksistenssianalyysi. Elämäntase-työskentely pohjautuu Franklin oppilaan, psykologian tohtori Elisabeth Lukasin luomaan ja tri Otto Zsokin edelleen kehittämään työskentelymalliin.

Tavoitteena on johdattaa kurssilaiset soveltamaan logoterapeuttisia näkökulmia elämän tarkastelussa kurssin aikana ja hyödyntämään niitä elämässään sen jälkeenkin. Parhaimmillaan sekä nykyisyys, tulevaisuus että tämä hetki koetaan tarkoituksellisena ja voimavaroja antavana. Huomataan, että on tärkeää paitsi vastaanotettu,  myös annettu ja aikaansaatu, sekä ilot että surut, kaikki eletty ja koettu. Huominen tuntuu kutsuvalta, vaikka se on vielä tuntematonta.

Kurssi koostuu ohjatuista ryhmäkokoontumisista ja itsenäisestä työskentelystä. Ryhmäkertojen välillä kirjoitetaan vaihe kerrallaan omaelämäkertaa, jota tarkastellaan ohjatusti ensin yksin ja sitten ryhmässä. Yhteisiä kokoontumiskertoja on kahdeksan.

Ryhmäkokoontumiset ovat keskiviikkoisin Muurlan Opistolla kello 17-20.15.

• 4.9.2019, aloitus
  • 2.10.
  • 30.10.
  • 27.11.
  • 29.1.2020
  • 26.2.
  • 25.3.
  • 22.4., päätös

Aloitusjaksolla perehdytään logoterapian perusteisiin. Seuraavat pienryhmäistunnot koostuvat logoterapeuttisen omaelämäkerran kuudesta elämänvaiheesta, jotka ovat vanhempani, lapsuuteni ja nuoruuteni, aikuisuuteni tähän asti, nykyisyyteni, lähi- ja kaukaisempi tulevaisuuteni, kuolemani ja jättämäni jäljet. Kutakin elämänvaihetta tarkastellaan menetelmän mukaisesti neljän eri näkökulman avulla. Tarkastelussa korostuu nykyisyyden valintojen merkitys: miten suhtauden menneeseen, miten rakennan tulevaa. Päätösjaksolla käsitellään sitä, miten löydän mielekkyyttä elämässäni nyt ja tulevaisuudessa ja miten rakennan omaa identiteettiäni autonomiseksi ja autenttiseksi.

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan oman elämänsä kulkua, niin tätä hetkeä, mennettyä kuin tulevaakin sekä kehittymään ihmisenä.

Kouluttajana toimii sosionomi (YAMK), työnohjaaja LTI® STOry, logoterapeutti LIF® Päivi Raikaslehto.

• Kurssin hinta on 910 €/hlö
  • Kurssihinta sisältää ammattitaitoisen opetuksen.

• Ilmoittautuminen kurssille on käynnissä.
  • Ilmoittaudu viimeistään 4.8.2019.
  • Varmistat koulutuspaikkasi maksamalla 200 € varausmaksun, joka hyvitetään sinulle 1. kurssilaskun yhteydessä. Lisätiedot ilmoittautumislomakkeessa.
  • Päätös koulutuksen aloituksesta tehdään yhtä kuukautta ennen ensimmäistä koulutuksen lähipäivää. Jos koulutus peruutetaan, varausmaksu maksetaan takaisin ilmoittamallesi tilille. Mikäli itse peruutat osallistumisesi, varausmaksua ei palauteta.
  • Saat koulutusinfon sekä 1. erän laskun hyvitettynä varausmaksulla ennen koulutuksen alkua.
  • Pidätämme oikeuden aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.